Σκόπια: Χάκερ χτύπησε τα …αποτελέσματα των εκλογών

16/7/20 | 0 | 0 | 96 εμφανίσεις

Ιούλιος 16, 2020. 15:11

Σκόπια.

Ενώ έγινε γνωστό ότι πρώτο κόμμα στις κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, βγήκε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, το οποίο πρέπει να συμμαχήσει με αλβανικό κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση,  η Κρατική Εκλογική Επιτροπή απέτυχε να ενημερώσει το κοινό με τα τρέχοντα εκλογικά αποτελέσματα.

Η κρατική εκλογική επιτροπή δικαιολογήθηκε ότι χτυπήθηκε η ιστοσελίδα της από …χάκερ.

Έτσι, τα ανεπίσημα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Κρατική Επιτροπή Εκλογών (SEC) κατά την απογευματινή συνεδρία,  όπως ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο. Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία.

«Τα ανεπίσημα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής (ДИК- SEC), για την οποία θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως», σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα.

Ο Πρόεδρος της SEC Όλιβερ Ντερκόσκι,  επικαλέστηκε εξωτερική επίθεση χάκερ.

«Δεν υπάρχει ακόμη αντίδραση από την εταιρεία “Duna”, η οποία ανέπτυξε και συντηρεί τον ιστότοπο SEC. Ως εκ τούτου, δήλωσαν εν συντομία σήμερα ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη.

Ωστόσο, τα κομματικά επιτελεία που λειτουργούν σε κάθε εκλογικό τμήμα, έσπευσαν να ενημερώσουν τα κόμματα για τα αποτελέσματα των εκλογών στο τμήμα τους.

Plus Info

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας