Σκόπια: Το κλείσιμο των συνόρων έφερε φτώχεια στη Γευγελή

5/4/21 | 1 | 0 | 261 εμφανίσεις

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE πήγαν σήμερα στη Γευγελή, η οποία διέρχεται οικονομική κρίση έπειτα από το παρατεταμένο κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα.

Η οικονομία της πόλης, η οποία κυριολεκτικά βασίζονταν στους Έλληνες, τόσο για παροχή υπηρεσιών, αγορές αλλά και με τα καζίνο,  έχει καταστραφεί.

«Βλέπουμε μια πόλη που είναι καταστραμμένη, μια φτωχή, μια πόλη που ήταν η πιο αναπτυγμένη της χώρας και τώρα πρέπει μόνη της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της», είπε ο Στέφαν Αντονόφσκι μέλος της Κ.Ε. του VMRO-DPMNE.

«Εδώ και ένα χρόνο τώρα, τα σύνορα είναι ημίκλειστα ή κλειστά, η οικονομία καταρρέει, οι πολίτες έχασαν τις δουλειές του», πρόσθεσε.

Ο Αντονόφσκι επεσήμανε ότι πολλά προβλήματα υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού «το νοσοκομείο Covid στη Γευγελή είναι ένα από τα πιο πολυάσχολα, δεν υπάρχει κενό κρεβάτι και υπάρχει ανεπάρκεια ιατρικού προσωπικού.

Οι υπάρχοντες γιατροί εργάζονται καθημερινά 12 ή 13 ώρες χωρίς να μπορεί κάποιος να τους αντικαταστήσει. Δεν υπάρχει καμία στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε.

Kurir

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Επισκέπτης says:

    Τον περασμένο χρόνο, άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα με τα Σκόπια, την Βουλγαρία και την Αλβανία, επιδή, λέει, δεν είχαν πολλά κρούσματα. Ασφαλώς, όταν δεν κάνει κανείς πολλά τεστ, δεν έχει και πολλά κρούσματα και όταν δεν κάνει καθόλου τεστ, δεν έχει και καθόλου κρούσματα!

    Την ανευθυνότητα αυτή τής κυβέρνησης την πλήρωσε κυρίως η Β. Ελλάδα και μάλιστα η Θ/νίκη, η οποία είναι και ο κύριος προορισμός αυτών των τουριστών.

    Ας ελπίσομε ότι δεν θα επαναλάβουν τα ίδια λάθη, αν και η πείρα έχει δείξει ότι οι κυβερνώντες δεν μαθαίνουν απ’ αυτά.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας