Σκόπια: Ποια είναι η υπηκοότητα των πολιτών;

26/1/20 | 1 | 0 | 388 εμφανίσεις

 

Στα πιστοποιητικά γέννησης των πολιτών παραμένει αναπάντητο το ζήτημα της υπηκοότητας. Στη σειρά της υπηκοότητας  υπάρχουν μόνο λοξές κάθετες γραμμές, χωρίς να αναφέρεται ποια είναι αυτή.

Οι πρώτες ‘λοξές κάθετες’ είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Αύγουστο, ενώ η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το αλλάξει.

Ωστόσο, οι πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα παρουσιάζουν φωτογραφίες πιστοποιητικών γέννησης τα οποία εκδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 και ακόμη δεν αναγράφεται η υπηκοότητα του πολίτη.

Η υπηκοότητα, ωστόσο,  αποτέλεσε αντικείμενο συμφωνίας με την Ελλάδα, στην οποία αναφέρεται πως θα παρουσιάζεται στα διαβατήρια.

Έτσι, η υπηκοότητα θα παρουσιάζεται ως «μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και αυτό προβλέπεται στο άρθρο 1 της παραγράφου 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών, σχολιάζει η Βέτσερ.

 

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν says:

  Μάλλον περιμένουν τις προσεχείς εκλογές για να το οριστικοποιήσουν ,επειδή δεν αποκλείεται να καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών με κανένα νέο δημοψήφισμα η σημερινή αντιπολίτευση ,αν κερδίσει τις εκλογές .
  Ποιός ορκίζεται για το αντίθετο;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  14/6/21 | (2 σχόλια)
  του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο