Σκόπια: Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Κοινοβουλίου – με πρέσβεις ΗΠΑ και Γαλλίας

9/5/17 | 0 | 0 | 698 εμφανίσεις

 

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Ταλάτ Τζαφέρι, είχε χωριστές επίσημες συναντήσεις με τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι και τον πρέσβη της Γαλλίας, Κριστιάν Τιμονιέ.

Ο πρέσβης Μπέιλι, όπως αναφέρει η δήλωση του γραφείου Τύπου  του Κοινοβουλίου, συνεχάρη  τον Τζαφέρι για την εκλογή του ως προέδρου της Συνέλευσης που όπως είπε έγινε ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για την εδραίωση και σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ο Μπέιλι είπε ότι πρέπει να γίνει συντονισμένη δουλειά με την πρεσβεία των ΗΠΑ και την αντιπροσωπεία της ΕΕ  ως μια πολύτιμη συνεισφορά για το μέλλον της χώρας και των δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν.

Στη διάρκεια της συνομιλίας δόθηκε έμφαση στις προσδοκίες όλων των πολιτών και της διεθνούς κοινότητας για δημοκρατία στη χώρα και την ταχεία πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, τονίζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τις κατευθύνσεις αυτές.

Στη συνάντηση με τον Γάλλο πρέσβη Κριστιάν Τιμονιέ τονίσθηκε η εκλογή του Ταλάτ ως σημαντική στην κοινοβουλευτική διαδικασία και σύμφωνα με τον Γάλλο πρέσβη «από το βήμα αυτό θα ξεκινήσει μια σειρά βημάτων για να σχηματισθεί τελικά η νέα κυβέρνηση, ως απόλυτη δημοκρατική έκφραση της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας”.

(sitel.com.mk)

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας