Σκόπια: Λοιμωξιολόγος και άλλοι επτά πουλούσαν αρχαία της Μακεδονίας

1/1/21 | 0 | 0 | 95 εμφανίσεις

Ανώτερος αξιωματούχος της αντιπολίτευσης του VMRO-DMPNE, ο λοιμωξιολόγος Βέλο Μαρκόφσκι και άλλα επτά άτομα κατηγορούνται για παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές στην επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας και την εξαγωγή και πώληση πολύτιμων αρχαίων αντικειμένων της αρχαίας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Οργανωμένου Εγκλήματος της Βόρειας Μακεδονίας, το 2017 και το 2018, οι κατηγορούμενοι «ατομικά ή μαζί, χωρίς την άδεια των αρμόδιων αρχών, πραγματοποίησαν παράνομες αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους και τοποθεσίες έφεραν στην επιφάνεια αρχαιολογικά ευρήματα και στη συνέχεια πωλήθηκαν πελάτες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με την τηλεόραση  Telma των Σκοπίων, ο λοιμωξιολόγος Μαρκόφσκι, ο οποίος πρόσφατα έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του VMRO DPMNE, είχε φυλάξει μερικά από τα αντικείμενα στο διαμέρισμά του μέχρι να βρεθεί αγοραστής, τα οποία, όπως είπε είχε βρει σε παράνομες ανασκαφές σε ενδεδειγμένες  αρχαιολογικές περιοχές.

Η Εισαγγελία ανέφερε ότι η έρευνα διήρκεσε αρκετούς μήνες και διευκρινίζει ότι το κατηγορητήριο είναι για «οργάνωση ομάδας για διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζονται με παράνομη αρχαιολογική έρευνα και ανασκαφές, με σκοπό την απόκτηση παράνομης περιουσίας».

«Τα μέλη της ομάδας αντάλλαξαν γνώσεις σχετικά με τη θέση ορισμένων αρχαιολογικών τοποθεσιών που περιέχουν φυσικές σπάνιες ιδιότητες, και αφού τα βρήκαν, χρησιμοποιώντας συστήματα ανίχνευσης, πραγματοποίησαν μια μη εξουσιοδοτημένη έρευνα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Sitel

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας