Σκόπια: Ζόραν Ζάεφ με 46 έδρες, Χρίστιαν Μίτσκοσκι 44, Αλί Αχμέτι 15

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιούλιος 16, 2020. 21:17

Σκόπια.

Η κρατική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε το απόγευμα τα ανεπίσημα τελικά αποτελέσματα των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο συνασπισμός με επικεφαλής το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα – SDSM του Ζόραν Ζάεφ έλαβε 327.329 ψήφους και κέρδισε 46 έδρες, το κεντροδεξιό VMRO-DPMNE υπό τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι έλαβε 315.344 ψήφους και 44 έδρες, το αλβανικό κόμμα του Αλί Αχμέτι «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI, έλαβε 104.587 ψήφους και  κέρδισε 15 έδρες, η Συμμαχία για τους Αλβανούς και Εναλλακτικοί 81.297 ψήφους και 12 έδρες, ενώ δύο έδρες έλαβε η Αριστερά με 37.551 ψήφους και μία έδρα το αλβανικό DPA με 13.891 , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Mia.

Τοπικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι έχουν κατατεθεί ορισμένες ενστάσεις, οι οποίες θα μελετηθούν από την Επιτροπή.

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μήπως ο ιστότοπος κ.Γιώργος Εχέδωρος μπορούσε να μας γράψει και τα ποσοστά που πήραν στις προηγούμενες εκλογές τα κόμματα ,για να δούμε ποιά κέρδισαν και ποιά έχασαν και να συγκρίνουμε τι μέλλον θα έχει Χώρα των Σκοπίων ,την οποίαν ισχυρίζονταν οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών την κατέστησαν Χώρα ειρήνης ,ενώ τώρα κινδυνεύει να γίνει Αλβανικό-και στο βάθος Τουρκικό- προτεκτοράτο;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα