Σκόπια- Εξελίξεις: Μυστική συνάντηση Γκρούεφσκι- Ιβάνοφ

26/2/17 | 0 | 0 | 505 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

Η επίσκεψη του Νίκολα Γκρούεφσκι (πρώην πρωθυπουργός του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων) στον πρόεδρο των Σκοπίων,  έρχεται ακριβώς τη στιγμή που ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής΄Ενωσης – SDSM, δήλωσε ότι συγκέντρωσε 67 υπογραφές και είναι έτοιμος να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Γκιόργκι Ιβάνοφ (πρόεδρο Σκοπίων).

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με πληροφορίες του ‘A1on’ επισκέφθηκε τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ, συνοδευόμενος από τον Κιρίλ Μποζινόφσκι.

Πρόσφατα ο Ιβάνοφ είχε απαιτήσει προϋποθέσεις για να παραδώσει την εντολή στην αντιπολίτευση, αλλά μετά από πολλές επικρίσεις που δέχθηκε γιατί δεν έχει δικαίωμα να θέτει όρους πέραν των αρμοδιοτήτων του, το γραφείο απάντησε ότι δεν έθεσε όρους αλλά…συστάσεις.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση, ο Ιβάνοφ αναμένεται να παραδώσει την εντολή στον αρχηγό του SDSM, Ζόραν Ζαέφ, ο οποίος εκλέχθηκε από το κόμμα του ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

Ο Ιβάνοφ ο οποίος ψηφίσθηκε για πρόεδρος με τις ψήφους του VMRO-DPMNE, σήμερα ειδοποιήθηκε από τον Επίτροπο της ΕΕ, Γιόχαννες Χαν, ότι πρέπει να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος εξασφάλισε πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, φαίνεται να μην αποδέχεται την πραγματικότητα και θα ζητήσει τη βούληση του λαού, όπως επισημαίνεται.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    25/9/20 | (2 σχόλια)
    Υπάρχει μια αντίφαση στην αμερικανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι αξιοσημείωτη. -Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε την είδηση ότι η διαδικασία περί τον EastMed μετατρέπεται σε διεθνή οργανισμό. Ερώτηση: πιστεύει κανείς ότι Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας