Σκόπια: Διαδήλωση από την εκκλησία κατά του διαμελισμού του κράτους

24/2/17 | 0 | 0 | 587 εμφανίσεις


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την προσευχή «Σώσον Κύριε το λαό σου  με νίκες κατά των εχθρών»  και φωνάζοντας «Μακεδονία, Μακεδονία» εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του καθεδρικού ναού της πρωτεύουσας του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, από όπου ξεκίνησε πορεία στους δρόμους των Σκοπίων προς το πάρκο «Γυναίκα πολεμίστρια».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι «σκληροπυρηνικοί», όπως αποκαλούνται οι οπαδοί της  θρησκευτικής «πατριωτικής ένωσης της ψευδομακεδονίας», συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους προς τους πολιτικούς που θέλουν να διαμελίσουν τη χώρα και να εισαγάγουν μια άλλη γλώσσα ως επίσημη του κράτους (την αλβανική).

Εκπρόσωπος του συλλόγου των ‘σκληροπυρηνικών’ που διοργάνωσαν την πορεία, ο Ντράγκαν Ουγκρινόσκι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένωσή τους αποφάσισε να προβεί σε αυτήν την ειρηνική  διαμαρτυρία  θέλοντας να καταδείξει  ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την υποστήριξη των πολιτικών στην ενότητα της χώρας.

Ο Ουγκρινόσκι ωστόσο, δεν επέτρεψε τους διαδηλωτές να μιλήσουν προς τους δημοσιογράφους γιατί  συμμετέχουν στην πορεία, επειδή, όπως είπε,  οι δημοσιογράφοι δεν τηρούν τον κώδικα  της δημοσιογραφίας και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να πληροφορηθούν σχετικά.

 

 

 

 

 

 

Η πορεία θα περατωθεί στο πάρκο «Γυναίκα πολεμίστρια» που η Ένωση αυτή θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο των υπερασπιστών των  Σλάβων, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας