Σκόπια: Δεν βρήκαν Μακεδόνισσα να παίξει την Κλεοπάτρα…, λέει ηθοποιός που πήρε το ρόλο

24/12/20 | 0 | 0 | 680 εμφανίσεις

Στη νέα ταινία για την Κλεοπάτρα,  τον κύριο ρόλο θα παίξει η ισραηλινή ηθοποιός Gal Gadot η  οποία έδωσε μια συνέντευξη στο “BBC” που τράβηξε την προσοχή του κόσμου.

Η Gadot αντέκρουσε τους ισχυρισμούς των Αιγυπτίων ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία πρέπει να τον παίξει μια Αράβισσα ή Αφρικανική ηθοποιός.

«Αν θέλετε να είστε αληθινοί στα γεγονότα, τότε ένα πράγμα είναι αλήθεια – το γεγονός είναι ότι η Κλεοπάτρα ήταν Μακεδόνισσα (Μακεντόνκα– Македонка). Ψάχναμε μια Μακεδόνισσα (македонска) ηθοποιό που θα έπαιζε τον χαρακτήρα της Κλεοπάτρας, αλλά δεν τη βρήκαμε και είχα μεγάλη επιθυμία να έχω αυτόν τον ρόλο, έτσι μου τον έδωσαν.

«Θέλω να γιορτάσω την κληρονομιά της Κλεοπάτρας και να τιμήσω αυτήν την καταπληκτική ιστορική φιγούρα που θαυμάζω τόσο πολύ», δήλωσε η Gadot σε συνέντευξή του στο BBC .

Όσον αφορά τις αντιδράσεις ότι δεν είναι κατάλληλη να παίζει το ρόλο της Κλεοπάτρας, η ηθοποιός λέει:

«Έχω φίλους από όλο τον κόσμο, είτε είναι Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Καθολικοί είτε άθεοι … Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και θέλω να χρησιμοποιήσω τον χαρακτήρα μου για να τιμήσω την κληρονομιά της Κλεοπάτρας».

Η Κλεοπάτρα γεννήθηκε στην αρχαία αιγυπτιακή πρωτεύουσα της Αλεξάνδρειας και ήταν η τελευταία βασίλισσα της δυναστείας που ιδρύθηκε από τον Μακεδόνα στρατηγό του Μέγα Αλεξάνδρου,  Πτολεμαίο, του οποίου οι απόγονοι κυβέρνησαν την Αίγυπτο για 300 χρόνια,  όπως σημειώνει κοινωνικοπολιτική ιστοσελίδα  των Σκοπίων.

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (6 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας