Σκόπια: Γιατί ο Αλβανός πρωθυπουργός μας αποκαλεί Σλάβους

1/4/17 | 0 | 0 | 843 εμφανίσεις

 

«Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μειώνει τον λαό των Σκοπίων και έμμεσα λέει ότι πρέπει να αλλάξει το όνομα της χώρας, εάν θέλει να διατηρήσει τα υπάρχοντα σύνορα», αυτό αναφέρει ανακοίνωση του VMRO-DPMNE που επικαλείται η σλαβική τηλεόραση ‘Sitel’ των Σκοπίων.

«Χθες είδαμε ότι ο Έντι Ράμα συνέχισε την ταπείνωση του λαού μας αποκαλώντας  τον  ως ‘Σλάβο- μακεδόνες’ και έμμεσα είπε ότι εάν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το συνταγματικό τους όνομα και δεν δοθεί ψήφος για να ενταχθούν στην ΕΕ, όπως οι άλλες χώρες στην περιοχή, θα ξυπνήσουν ιδέες  για αλλαγή των συνόρων. Είναι αυτός ο ίδιος που είχε συγκεντρώσει τους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων και τους παρότρυνε να ενωθούν γύρω από την Πλατφόρμα των Τιράνων», αναφέρει το VMRO-DPMNE.

Και συνεχίζει: Οι ειδικοί, μάλιστα, λένε ότι ο Έντι Ράμα πιέζει τα Σκόπια να αποδεχθεί την πλατφόρμα των Τιράνων και να αλλάξει το συνταγματικό όνομα. Σύμφωνα με αυτούς, πρόκειται για μέρος ενός ευρύτερου σεναρίου που καταστρώθηκε από τον Σόρος.

Το όνομα είναι το κύριο εμπόδιο στην πορεία προς τις ευρω-ατλαντικές δομές και αυτό επισημαίνεται και από το νέο συνασπισμό του SDSM  και του DUI.

Μάλιστα- συνεχίζει το δημοσίευμα- ο Αλβανός πρωθυπουργός αποκαλεί τους συμπατριώτες μας, Σλάβους, στη συνέντευξη που έδωσε στην ελβετική εφημερίδα:

«Είναι ακατανόητο για εμάς, οι Σλάβοι να απορρίπτουν την αλβανική ως επίσημη γλώσσα σε εθνικό επίπεδο, σε μια στιγμή που ο αλβανικός πληθυσμός απαρτίζει το ένα τρίτο που πληθυσμού. Μπορείτε να φαντασθείτε κάτι τέτοιο στην Ελβετία, δηλαδή να απαγορευθεί η γαλλική γλώσσα στα ομοσπονδιακά όργανα ή στα δικαστήρια;», είπε ο Ράμα, σημειώνει σήμερα η ‘Sitel’.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας