Σκόπια: Βανδαλίστηκαν πινακίδες για την ελληνικότητα μορφών της αρχαιότητας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εκ νέου βανδαλίστηκαν στα Σκόπια, πινακίδες σε αγάλματα μορφών της ελληνικής αρχαιότητας, που αναγράφαν πως τα πρόσωπα αυτά αποτελούν μέρος της ελληνιστικής ιστορίας, σύμφωνα μ’ όσα ορίζει η «Συνθήκη των Πρεσπών».

Οι δίγλωσσες μεταλλικές πινακίδες τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, σε επτά αγάλματα στο κέντρο των Σκοπίων, καθώς και στο άγαλμα του έφιππου βασιλιά Φιλίππου στο Μοναστήρι, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Οι δράστες έσβησαν με κόκκινο σπρέι τα όσα αναφέρουν οι πινακίδες, ενώ σε άλλες έγραψαν τον διεθνή κωδικό της χώρας «ΜΚ», παραπέμποντας στην παλαιά συνταγματική ονομασία.

sko111
vandalismoi__1_
vandalismoi__2_
vandalismoi__3_

Ίδια εικόνα και στη πινακίδα μπροστά από το άγαλμα του βασιλιά Φιλίππου ΙΙ στο κέντρο του Μοναστηριού, η οποία έγραφε : «Η ιστορική μορφή του Φιλίππου ΙΙ ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά»

skopia1
skopia2

Δεν είναι πρώτη φορά που βανδαλίζονται ή καταστρέφονται επεξηγηματικές πινακίδες σε αγάλματα και μνημεία που στήθηκαν σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του φαραωνικού project «Σκόπια 2014» που είχε υλοποιήσει η εθνικιστική κύβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο όσων ορίζει η «Συνθήκη των Πρεσπών» προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στη χώρα, από τον αντιπολιτευόμενο VMRO και εθνικιστικούς κύκλους που κατηγορούν την κυβέρνηση Ζάεφ για «ξεπούλημα» της … αρχαίας ιστορίας της χώρας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σκόπια: Βανδαλίστηκαν πινακίδες για την ελληνικότητα μορφών της αρχαιότητας

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πότε ,τέλος πάντων , θα τελειώσουν και οι”Σλάβοβουλγαράδες ”(από το Ελληναράδες) στο μικρό κράτος μετά τα δώρα των κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά με την Συμφωνία των Πρεσπών προκαλούν ;;;.
    Θα τους ”κράξει” η νεολαία του Σύριζα ;;;
    Θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα