«Ο Αλβανός πολιτικός στα Σκόπια άφησε να εννοηθεί ότι οι ‘Μακεδόνες’ μιλούν βουλγαρικά», γράφει το δημοσίευμα του Bgnes
Οι Σλάβοι λένε στους Αλβανόφωνους να πάνε στην Αλβανία. Αν ενεργήσουμε με αυτόν τον τρόπο, ο ένας πάει στη Βουλγαρία και ο άλλος στην Αλβανία, σε ποιον θα αφήσουμε αυτή τη χώρα;» διερωτήθηκε ο Αλί Αχμέτι.
Αυτό δήλωσε ο Αλί Αχμέτι, αρχηγός του κόμματος Δημοκρατική Ένωση για Ένταξη (DUI) στη Βόρεια Μακεδονία, γράφουν σήμερα τα βουλγαρικά media.
Επισήμανε ότι «οι Σλάβοι δεν πρέπει να ανησυχούν για την αλβανική γλώσσα και την πρόοδο των Αλβανών, γιατί δεν είναι νεοαφιχθέντες στη χώρα». Ο Αχμέτι άφησε να εννοηθεί ότι οι Σλαβομακεδόνες μιλούν βουλγαρικά.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος όταν ακούω συζητήσεις μεταξύ διανοουμένων, αναλυτών και δημοσιογράφων, συμπολιτών μας Σλαβομακεδόνων. Ανησυχούν πολύ για το γεγονός ότι οι Αλβανοί έχουν αλλάξει την πολιτική τους θέση σε αυτή τη χώρα και δεν είναι πλέον ένοικοι στα σπίτια τους, αλλά έχουν γίνει κύριοι και ανησυχούν γιατί οι Αλβανοί έχουν τη δική τους γλώσσα, μιλούν τη δική τους γλώσσα, γράφουν στη δική τους γλώσσα, έχουν Αλβανούς διαχειριστές, αστυνομικούς, στρατιώτες, δηλαδή εκπροσωπούνται σε όλα τα ιδρύματα», δήλωσε ο Αχμέτι.
«Τους βλέπω να μιλάνε σαν φίδια, λες και αυτή η χώρα ανήκει μόνο στους Σλαβομακεδόνες. Αλλά δεν είναι μόνο δική τους. Οι Αλβανοί δεν ήρθαν σε αυτή τη χώρα χθες.
Μας ρωτούν «γιατί οι Αλβανοί εδώ μιλούν αλβανικά και οι Αλγερινοί στη Γαλλία δεν μιλάνε αραβικά και τα 6 εκατομμύρια Τούρκοι στη Γερμανία δεν μιλούν τουρκικά;» και λέει: «Αν αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μιλήσουν αλβανικά, ας πάνε στην Αλβανία». Τότε αυτοί να πάνε στη Βουλγαρία και άλλοι στην Αλβανία, αλλά, σε ποιον θα αφήσουμε αυτή τη χώρα;» ρώτησε ο Αλί Αχμέτι.
Dariknews, Bgnes.
Σλαβομακεδόνες και βουλγαρόφωνους -όπως τους ονομάζαμε και στην Ελλάδα από το 1944-2014-τους ονόμασε ο ηγέτης των Αλβανών(όχι αλβανοφώνων παρακαλώ) κ. Αχμέτι.
ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΣ;;;).
Να δείτε που ούτε μια 10ετία θα κρατήσει η δόξα των δικών μας κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου και Κοτζιά , που μας ”σέβιραν” το 2018 την Συμφωνία των Πρεσπών , η οποία τους ονόμασε Βορειομακεδόνες με εθνικότητα και γλώσσα μακεδονική, για να τρέφουν τα όνειρά τους για ”μακεδονικό ζήτημα” και οι Πανσλαβιστές Ανατολικοί.
..ΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΑΣ .
“όπως τους ονομάζαμε και στην Ελλάδα από το 1944-2014”
Στην Ελλάδα, από το 1944 έως το 1990, αποκαλούσαμε το κρατίδιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ουδείς είχε αντίρρηση:
Ποια η στάση στην Ελλάδα στην προπαγάνδα του Τίτο περί “Μακεδόνων” πριν την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας; Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα
Μήπως να ενημερωνόσουν πριν γράψεις τι ανακρίβειες/ανοησίες που γράφεις;
ΟΙ Κρατικές Αρχές στην Ελλάδα τους κατέγραφαν ως Σλαβομακεδόνες ή βουλγαρόφωνους.
Κάτι παραπάνω ξέρουμε ,χωρίς παραπομπές για ”βοήθεια του κοινού”.
Κάτι πήγε να γίνει από την κυβέρνηση της Αλλαγής το Πάσχα του 1982 που μπορούσαν οι νικημένοι στον ”εμφύλιο” να έρθουν να επισκεφθούν τους συγγενείς τους , αλλά το πήραν πίσω με εντολή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Καραμανλή και δεν ήρθαν όσοι κομμουνιστές αντάρτες είχαν καταφύγει στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο και είχαν δηλώσει ότι είναι Μακεδόνες και όχι Έλληνες.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ το 1944 ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΝ (έχω συγγενή μου Μικρασιάτη).
Δεν είναι ανάγκη να κάνεις χωριστά σχόλια, όταν δεν μπορείς να απαντήσεις σ’ αυτά, που εγώ παραθέτω με στοιχεία, που δεν είσαι σε θέση να αμφισβητήσεις. Ας άνοιγε τα μάτια του ο “εθνάρχης” σου, που δεν έβλεπε πέρα από την μύτη του στην εξωτερική πολιτική, τουλάχιστον να συστήσει να μην χρησιμοποιούν το όνομα “Μακεδονία”, αντί να ρίχνει “μαύρο δάκρυ” μετά. Την πρόταση να έλθουν απέρριψε ο Α. Παπανδρέου, ο οποίος επεκαλέσθη την πάγια τακτική στην Ελλάδα. Καλύτερα είναι να ενημερώνεσαι κι εσύ από την ”βοήθεια του κοινού”, αντί να ειρωνεύεσαι. Δεν είσαι εσύ, ρε καραγκιόζη, σε θέση να ειρωνευτείς πράγματα που δεν γνώριζες κι έκαμαν άλλοι τον κόπο να τα βρουν (και) για σένα.