Σκληροί χαρακτηρισμοί Γ.Βαρουφάκη για κυβέρνηση: «Μοιάζουν για ηλίθιοι, είναι και ηλίθιοι!»

12/11/20 | 1 | 0 | 231 εμφανίσεις

«Θα κατεβούμε στο Πολυτεχνείο, χτυπήστε μας»

Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΜέΡα25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλώντας τους «ηλίθιους», λόγω του συνδυασμού αυταρχικών απαγορεύσεων, οικονομικής καταστροφής και μη ελέγχου του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα δήλωσε πως θα συμμετάσχει στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Μάλιστα ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε πως με τα μέτρα της κυβέρνησης η εστίαση πάει για ολοκληρωτικό λουκέτο, που θα φέρει δεύτερη οικονομική καταστροφή, ωστόσο έκλεισε την ομιλία του με μία φράση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

«Και μιας και με αναγκάζετε να αναφερθώ στον Μαρξ, θα κλείσω με τον Μαρξ. Αλλά όχι με τον Καρλ, με τον Γκραούτσο Μαρξ. Στην ταινία “σούπια πάπιας”, ο οποίος είχε πει για κάποιον: «Τον βλέπετε αυτόν; Μπορεί να μοιάζει με ηλίθιο, μπορεί να μιλά ως ηλίθιος όμως μην σας μπερδεύει: Είναι ηλίθιος» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης και μετά τις αντιδράσεις συνέχισε:

«Θα σας πω για ποιον το λέω. Για τις πολιτικές σας. Μπορεί να μοιάζουν σαδιστικά αυταρχικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, που κάνει την επιδημία ευκαιρία υπέρ της λεηλασίας των ολίγων, μπορεί να λειτουργούν οι πολιτικές σας ως σαδιστικά αυταρχικά πολιτικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, αλλά μην μπερδεύεστε: Αυτό ισχύει γιατί είναι».

Όσον αφορά την πορεία για το Πολυτεχνείο ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε πως «Με όλες τις αποστάσεις και με ολιγομελή ομάδα θα καταθέσουμε στεφάνι αλλά απαιτούμε να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να κάνουμε πορεία. Θα είμαστε εκεί και σας προκαλώ να μας χτυπήσετε.

Θα είμαστε με τις μάσκες μας και τις αποστάσεις μας λίγα μέλη από την κοινοβουλευτική ομάδα και την νομαρχιακή ενώ θα καλέσουμε τα μέλη του κόμματος να μείνουν στο σπίτι τους. Σας προκαλώ λοιπόν να πείτε στον Χρυσοχοΐδη να μας χτυπήσει. Εμείς δείχνουμε στο λαό και σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν τι σημαίνει υπεύθυνη ανυπακοή» 

Δείτε στο 43:00

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mera25/933767_skliroi-haraktirismoi-gvaroyfaki-gia-kmitsotaki-moiazei-gia-ilithios

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ.Α.Ν. says:

    Δεν μπορεί θα απαντήσουν στον 12χρονο όταν έγινε το Πολυτεχνείο κ.Βαρουφάκη -που μπορεί να πέρασε απ’έξω- οι συναγωνιστές στο Πολυτεχνείο του 1973 ,που έφερε τον Ταξίαρχο Ιωαννίδη -χειρότερο δικτάτορα του Παπαδοπούλου- κ.κ. Δαμανάκη ,Λαλιώτης-που ”πήρε” και την αιματοβαμένη ακόμη σημαία στην ΠΑΣΠ -νεολαία του ΠΑΣΟΚ στα Πανεπιστήμια-που δεν την παραδίδει στα κρατικά αρχεία-, ότι δεν δικαιούται και αυτός να ”καπηλεύεται” την τότε εξέγερση της νεολαίας .
    Φτάνουν αυτοί που το ξεκίνησαν χαλαρά-χαλαρά και απέφευγαν να εγκλεισθούν για να μη συλληφθούν(λογικά) όλοι -ιδίως από την ΚΝΕ-(υπάρχουν μαρτυρίες από το Συντονιστικό του όργανο) και όταν είδαν την κοσμοσυρροή πήραν θάρρος και έκαναν ότι έκαναν νομίζοντας οι αφελείς ότι είχαν παροπλισθεί τα τανκς μετά το 1967.
    Μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν πεισθεί όλοι οι Έλληνες ότι αν ο Ιωαννίδης δεν έκανε το αδιανοήτως ανόητο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου δεν θα είχαμε ούτε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ,ούτε Μεταπολίτευση;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας