Σκληρή γλώσσα Μακρόν σε Τουρκία: Στηρίζουμε Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία κρατών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη στα ΜΜΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες /
Σε σκληρή δήλωση κατά της Τουρκίας, που απειλεί διαρκώς την Ελλάδα, προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Γάλλος πρόεδρος μάλιστα επέλεξε να αναφερθεί στην τουρκική προκλητικότητα χωρίς καν να δεχθεί σχετική ερώτηση. Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Σύνοδο Κορυφής τις τουρκικές προκλήσεις και αξιώσεις, τονίζοντας πως ξεπερνούν κάθε λογική.

«Μια τελευταία λέξη εδώ, για να πω ότι κατά τις εργασίες του Συμβουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε πολύ έντονα την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας και καταδίκασε τις δηλώσεις πολλών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της. Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών-μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα».Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στο έκτο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επιβληθούν και πρόσθετες κυρώσεις στη Μόσχα εντός των επόμενων εβδομάδων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία με τη Ρωσία για να προχωρήσουν οι εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων. Πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες συνομιλίες των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας για το θέμα αυτό είναι μια «θετική ένδειξη».

www.iefimerida.gr/kosmos/makron-ellada-toyrkia-stirizoyme-kyriarhia”>Σκληρή γλώσσα Μακρόν σε Τουρκία: Στηρίζουμε Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία κρατών –

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο Κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ,ΑΛΛΑ Ο Κ.ΜΑΚΡΟΝ -ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ Κ.ΤΣΙΠΡΑ)- ”΄ΠΙΚΡΑΝΕ” ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;.
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ ΣΑΡΛ- ΝΤΕ ΓΚΩΛ.
    ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ.

  2. “Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων”

    Όλων; Ποιών …. όλων; Και των … Γερμανών, π.χ.; Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα εισπράττει λόγια και μάλλον δεν χρειάζονται άλλα. Όταν θα έλθει, αν έλθει, η ώρα τής πράξης, τότε θα δούμε πόσο αξίζουν όλα αυτά.

  3. ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΟΤΡΑ ΦΩΝΗΣΑΙ ΤΡΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, π.χ , ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ”
    ΣΥΝΘΗΜΑ , ”ΣΠΕΥΔΕΤΕ ΒΡΑΔΕΩΣ”
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ.

  4. “η Ελλάδα εισπράττει λόγια και μάλλον δεν χρειάζονται άλλα”

    Δεν διάβασα πουθενά να πει η Γερμανία ότι σταματά την πώληση/παράδοση όπλων στην Τουρκία. Αυτό θα είχε νόημα. Όταν μεγαλώσεις να καταλάβεις τι γράφω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα