Σκληρή απάντηση ισραηλινού ΥΠΕΞ προς τον Ερντογάν

9/5/17 | 0 | 0 | 768 εμφανίσεις
«Αυτοί που συστηματικά παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη δική τους χώρα δεν θα πρέπει να κάνουν κηρύγματα στην μόνη πραγματική δημοκρατία της περιοχής». Με αυτή τη σκληρή απάντηση αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στράφηκε τώρα προς τα Ιεροσόλυμα θέλοντας να το παίξει αφεντικό της περιοχής και στα θέματα θρησκείας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνοντας αφορμή ένα νομοσχέδιο που προωθείται στην Κνέσετ (ισραηλινό κοινοβούλιο) επιτέθηκε κατά της του Ισραήλ. Διαμήνυσε πως «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να σιγήσει το πρωινό κάλεσμα των πιστών για προσευχή στην Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν «ένα σχέδιο νόμου που θεσπίζει απαγόρευση του πρωινού καλέσματος για προσευχή στα τζαμιά της Ιερουσαλήμ είναι υπό ψήφιση στο ισραηλινό κοινοβούλιο», τονίζοντας πως «ακόμη και το γεγονός ότι ένα τέτοιο ζήτημα μπαίνει στην ατζέντα είναι ντροπιαστικό» και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι αυτοί που ομιλούν για ελευθερία σκέψης και πίστης με κάθε ευκαιρία, πρακτικά εγκρίνουν αυτό το βήμα μένοντας σιωπηλοί είναι αξιοσημείωτο». Ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε πως δεν θα επιτρέψει «να επιβληθεί η σιωπή σ’ όσους προσεύχονται» στην Ιερουσαλήμ. Απευθυνόμενος προς το Ισραήλ το κάλεσε να απαντήσει: «Γιατί φοβάστε την ελευθερία της πίστης, εάν πιστεύετε στη δική σας θρησκεία, εάν πιστεύετε στη θρησκεία σας γιατί φοβάστε τον ήχο των δικών μας προσευχών;».

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε στην Κνέσετ θα απαγορεύεται το κάλεσμα των πιστών για προσευχή με μεγάφωνα στο διάστημα 11 μμ έως 7 πμ. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα πέντε καλέσματα για προσευχή θα σταματήσει.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αντιδρώντας στις τοποθετήσεις Ερντογάν υπενθυμίζοντας του τις δικές του παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων: «Όποιος συστηματικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα δεν θα πρέπει να κηρύττει την ηθική προς τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή». Το Ισραηλινό ΥΠΕΞ σημείωσε ακόμα πως ακολουθείται αυστηρά η πλήρης ελευθερία λατρείας για τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς «και θα συνεχίσει να το πράττει παρά την αβάσιμη συκοφαντία».

 

  Ανδρέας Πιμπίσιης     
philenews.com

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας