Σκάφος με 572 μετανάστες στη Μεσόγειο ζητά από την ΕΕ επειγόντως να βρει λιμάνι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το OCEAN VIKING κάνει περιπολίες στην κεντρική Μεσόγειο για να περισυλλέγει ναυαγούς – μετανάστες και έχει μαζέψει 572.

FLAVIO GASPERINI VIA VIA REUTERS
4 Ιουλίου 2021. Φωτογραφία – ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης του Ocean Viking στη Μεσόγειο. Flavio Gasperini/SOS Mediterranee/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT

Μια φιλανθρωπική ομάδα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Τρίτη 6 Ioυλίου) να βρει ένα λιμάνι όπου μπορεί να ελλιμενιστεί για να αποβιβάσει εκατοντάδες μετανάστες που διέσωσε στην κεντρική Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες.

Περίπου 572 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 183 ανηλίκων, βρίσκονται στο σκάφος Ocean Viking, ανέφερε ο οργανισμός SOS Mediterranee, αφού τους διέσωσε σε έξι επιχειρήσεις που έγιναν σε θαλάσσιες περιοχές έρευνας και διάσωσης της Μάλτας και της Λιβύης.

Η ομάδα δήλωσε ότι οι ναυτιλιακές αρχές δεν είχαν βοηθήσει στις επιχειρήσεις και προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει.

ANTONIO PARRINELLO VIA REUTERS
6 Ιουλίου 2020. Το πλοίο διάσωσης Ocean Viking φτάνει στην Σικελία. REUTERS/Antonio Parrinello

«Καλούμε την ΕΕ να συντονίσει τουλάχιστον την αποβίβαση των 572 επιζώντων που παραμένουν επί του παρόντος στο πλοίο μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το πού ήταν το σκάφος, αλλά ο ιστότοπος marinetraffic.com προσδιόρισε τη θέση του μεταξύ της Μάλτας και της Σικελίας.

Οι αναχωρήσεις μεταναστευτικών σκαφών από τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη αυξήθηκαν το 2021 μετά από υποχώρηση τα προηγούμενα χρόνια.

HANDOUT VIA VIA REUTERS
Mετανάστες με κόκκινα σωσίβια στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης από την οργάνωση SOS Mediterranee και το πλοίο της Ocean Viking, έξω από τις ακτές της Λιβύης.18 Φεβρουαρίου 2020. Hannah Wallace Bowman/MSF/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY

Δεκάδες μετανάστες πέθαναν τις τελευταίες ημέρες μετά από ναυάγια, καθώς προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ιταλία – μια από τις κύριες διαδρομές προς στην Ευρώπη.

Huffington Post

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα