Σι Τζιπίνγκ: Η Ταϊβάν θα επανενωθεί με την Κίνα, χωρίς εξωτερική παρέμβαση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

REUTERS/CARLOS GARCIA RAWLINS 

Η Ταϊβάν είναι «ένα εσωτερικό ζήτημα για την Κίνα που  δεν επιτρέπει εξωτερικές παρεμβάσεις», υποστήριξε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας κατά τους εορτασμούς για την 110η επέτειο της Επανάστασης του 1911.

«Η απόσχιση της Ταϊβάν είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εθνική επανένωση και  μια σοβαρή απειλή για την εθνική αναζωογόνηση. Όποιος θέλει να προδώσει και να χωρίσει τη χώρα θα κριθεί από την ιστορία και δεν θα έχει καλό τέλος», προειδοποίησε ο Σι, διαβεβαιώνοντας  ότι «η πλήρης επανένωση της χώρας  μας θα επιτευχθεί».

«Το θέμα της Ταϊβάν καθορίζεται από τη γενική τάση της κινεζικής ιστορίας, αλλά το πιο σημαντικό, είναι η κοινή βούληση όλου του Κινέζικου λαού. Η εθνική επανένωση με ειρηνικά μέσα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κινεζικού έθνους στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των συμπατριωτών της Ταϊβάν», είπε ο Κινέζος Πρόεδρος. «Οι συμπατριώτες και στις δύο πλευρές των Στενών της Ταϊβάν πρέπει να σταθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας και να ενώσουν τα χέρια για να επιτύχουν την πλήρη επανένωση της Κίνας και την αναζωογόνηση του κινεζικού έθνους» ανέφερε.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα