Σιωπηρό άλλοθι στον χουλιγκανισμό

4/10/20 | 1 | 0 | 219 εμφανίσεις

Τη ρίμα με το επώνυμο της υπουργού Παιδείας την ακούσαμε στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης. Μετά την είδαμε και γραμμένη στο πανό των καταληψιών που κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου.

Εκείνο που δεν είδαμε μέχρι στιγμής είναι τις αντιδράσεις. Δεν είδαμε τον αποτροπιασμό για τον ωμό σεξισμό που εισβάλει από τις εξέδρες των γηπέδων στην αρένα της -υποτίθεται- «πολιτικής» διεκδίκησης. Δεν ακούσαμε τον αποτροπιασμό για το πώς, επιτέλους, διαπαιδαγωγούμε τα αγόρια μας· πώς εξακολουθούμε να τα δηλητηριάζουμε με τα στερεότυπα της πιο βάναυσης πατριαρχικής επιβολής;

Δεν ακούσαμε και δεν είδαμε τις αντιδράσεις γιατί, προφανώς, η πολιτική ταυτότητα της υπουργού την καθιστά ανάξια προστασίας. Δεν αξίζει να γραφτούν για εκείνη  προκηρύξεις κοινωνιολογικής αγανάκτησης.

Οι αξίες μας -για την ισότητα και την ορθότητα στον δημόσιο λόγο- είναι σωστές. Αλλά, όταν δεν συμφωνούν με τις πολιτικές μας σκοπιμότητες, τις αφήνουμε αχρησιμοποίητες.

kathimerini.gr

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ.Α.Ν. says:

    Μια που ”ανέβηκε ”στις Ανιχνεύσεις να μη καταδικάσουμε ομοθυμαδόν , ιδιαιτέρως όλες οι συν-αναγνώστριες μας το περιεχόμενο του πανώ ,η, μήπως περιμένουμε την την ντιρεκτίβα του κόμματος το οποίο -οι περισσσότεροι ακομμάτιστοι – ανήκουμε ;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/10/20 | (0 σχόλια)
    Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας