[βίντεο] ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΝΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ; Ο τέως αρχηγός ΓΕΝ Νίκος Τσούνης μιλά στις “Ανιχνεύσεις”.

25/5/20 | 2 | 0 | 1,351 εμφανίσεις


Πόσο έτοιμο είναι το Πολεμικό Ναυτικό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις; τι χρειάζεται η άμυνα της χώρας;

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον

ΤΕΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΝ  

ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣΟΥΝΗ

ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ 

“ΑΝΙΧΝΕΎΣΕΙΣ”

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ, Πρέσβης ε.τ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, Πρέσβης ε.τ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, Δημοσιογράφος.

 

Category: Videos, Εκδηλώσεις, Κυριο Θεμα, Προτεινόμενα άρθρα, Φάκελος Καλοκαίρι

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Κοσμάς Ο. says:

  Ο Αρχηγός,με τις τοποθετήσεις του, είναι τρανή απόδειξη πως οι στρατιωτικοί δεν είναι αυτοί που επιδιώκουν τον πόλεμο, αλλά αυτοί που θα κερδίσουν τον πόλεμο, όταν βρεθούν πολιτικοί ηγέτες με αξιοπρέπεια
  Εύγε και στον κ. Κανέλλο που “κεντάει” με την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του
  Κι η ιστορική αναδρομή του κ. Χρυσανθόπουλου μας ερέθισε να θυμηθούμε το “ουκ εν τω πολλώ το ευ” και πως λειτούργησε το 1821 ο μικρός και ευκίνητος στόλος των Ελλήνων έναντι του υπερτροφικού των Οθωμανών
  Από τις καλύτερες εκπομπές σας κ. Σαββίδη. Να είστε καλά.

 2. 2
  mike iordanidis says:

  Μερικές συνοπτικές παρατηρήσεις επί των διαμειφθέντων στην ενδιαφέρουσα εκπομπή
  Από της εντάξεως της Κύπρου στην ΕΕ δεν μπορεί να υπάρχει αμυντικό δόγμα μεταξύ δύο κρατών μελών αλλά μόνιμη διαρθρωμένη αμυντική συνεργασία που έτσι αποκαλείται η διμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδος – Κύπρου που είναι εν ισχύει με διμερείς επαφές τόσο των Υπουργών ‘Άμυνας όσο και τεχνικών επιτροπών η οποία μάλιστα συνεργασία έχει επεκταθεί και σε τριμερή αλλά και τετραμερή με άλλα δύο κράτη της Μεσογείου.
  Ως προς την παρουσία του Ελληνικού πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο για να υλοποιηθεί αποτελεσματικά απαιτείται η ύπαρξη πλοίων ανοικτής θαλάσσης που είναι τα Belara διότι τα υπάρχοντα είναι βασικά για πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο.Το Ελληνικό πλοίο που δρα στην δύναμη της UNIFIL ελλιμενίζεται πλέον τον περισσότερο χρόνο όχι στον Λίβανο αλλά στην Κύπρο .
  Η επιχείρηση IRINI δεν σκοντάφτει στο ότι η χώρα μας δεν είναι ισχυρή και αξιόπιστη αλλά στην αβελτηρία κάποιων Ευρωπαίων λόγω συμφερόντων τόσο στην Λιβύη όσο και με την Τουρκία.
  Τέλος η συνάντηση της Κρήτης που αρχιτέκτωνας της ήταν ο τότε Διευθυντής του διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου εξυπηρέτησε τον τότε Λίβυο ηγέτη Καντάφι και εξόργισε τον Γάλλο Πρόεδρο που θεώρησε ότι εξαπατήθηκε από την Ελληνική πλευρά .

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Η είδηση που δημοσιεύει το ιστολόγιο της Deutsche Welle στα ελληνικά λέει πως η Γερμανική προεδρία θέλει να εμβαθύνει το διάλογο με την Τουρκία. Ο διάλογος, γενικώς, είναι καλός. Μπορεί να λύσει προβλήματα και να εκτονώσει εντάσεις. Για την Ελλάδα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας