ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7μμ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ. Χαμένοι στην παγκόσμια μετάφραση. Το 21 και η αλήθεια.

1/6/20 | 0 | 0 | 351 εμφανίσεις

Το πρόγραμμα της διαδικτυακής μετάδοσης Anixnefseis web tv  θα αρχίσει στις 5.15 μμ με την παρουσίαση σε ζωντανή ροή της συγκλονιστικής εκπομπής Ανιχνεύσεις της ΕΡΤ3 (2001)

Η δικτατορία και τα βασανιστήρια με συμμετοχή του Περικλή Κοροβέση.

Μην τη χάσετε.

Θα ακολουθήσει στις 7μμ η εκπομπή

Χαμένοι στην παγκόσμια μετάφραση. Το εικοσιένα και η αλήθεια

Νίκος Κανέλλος πρέσβης ε.τ.
Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας,
Παντελής Σαββίδης, Δημοσιογράφος.
και αν ταιριάξουν οι ώρες
Νίκος Μιχαηλίδης Δρ. Ανθρωπολογίας (Princeton) διδάσκει σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

 Η εκπομπή για τα βασανιστήρια είναι συγκλονιστική. Έκανα μεγάλη προσπάθεια να τη διασώσω απο την VHS κασέτα στην οποία την είχα αντιγράψει όταν έπαιξε στην ΕΡΤ3. Ήταν μια κασέτα σχεδόν κατεστραμμένη. Λεπτό προς λεπτό την μετέτρεπα απο VHS σε ψηφιακό βίντεο. Και έχει μεγάλη ιστορική σημασία. Οι διακοπές που θα διαπιστώσετε είναι ελάχιστα δευτερόλεπτα και δεν αλλοιώνουν το νόημα της αφήγησης. Πρωταγωνιστικό πρόσωπο της εκπομπής ο Περικλής Κοροβέσης. Περιλαμβάνει, επίσης, την πρώτη ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στη Σουηδία, όταν έφυγε απο την Ελλάδα επι δικτατορίας, το πρώτο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, δηλώσεις της Αγγέλας Κοκόλα, τη Μελίνα Μερκούρη να τραγουδά στη Στοκχόλμη, τον Αλέκο Παναγούλη να μιλά για τα βασανιστήρια που υπέστη. Και άλλα πολλά τα οποία αξίζει να δείτε. Ένα ιστορικό ντοκουμέντο.

Category: Κυριο Θεμα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. Οι λόγοι για να βλέπετε "Anixnefseis web tv" είναι πολλοί αλλά θα σας αναφέρω τρείς, χωρίς να δίνω μικρότερη σημασία σε ερεθίσματα από άλλες. 1.- Ο Υποστράτηγος ε.α., Οικονομολόγος και Συγγραφέας Γιώργος Χατηθεοφάνους ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας