Σημαντικά σημεία της συμφωνίας όπλων Τουρκίας- Τυνησίας

31/12/20 | 0 | 0 | 264 εμφανίσεις

Η Τυνησία υπέγραψε συμφωνία αγοράς προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία.

Η αγορά αναφέρεται σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, θωρακισμένα οχήματα, μεταφορείς αρμάτων μάχης, οπτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Η αγορά, σύμφωνα με την ‘αραβική Άμυνα’, θα εξασφαλίσει τον έλεγχο από την Τυνησία των συνόρων της με τη Λιβύη και τη παρακολούθηση τυχόν απόπειρες παραβίασης των συνόρων.

Η σημασία της συμφωνίας

Η συμφωνία είναι σημαντική για την Τουρκία γιατί:

Πρώτον,

Η Τουρκία πουλάει για πρώτη φορά το  οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου Anka, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ικανό να μεταφέρει πυραύλους και έχει δοκιμαστεί στη φύλαξη των τουρκο-συριακών συνόρων.

Δεύτερον,

Μεγάλη είναι πολιτική σημασία, καθώς η Τουρκία παρακάμπτει τη Γαλλία με αυτήν τη συμφωνία. Η Γαλλία, η οποία βλέπει τη βόρεια Αφρική ως περιοχή επιρροής της, δεν αισθάνεται άνετα με αυτήν τη συμφωνία.

Τρίτον,

Η Τουρκία με αυτή τη συμφωνία ανοίγει την θύρα για άλλες παραγγελίες από τις χώρες του Μαγκρέμπ, που είναι ένας από τους στόχους της Άγκυρας.

– https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/1/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας