Σημαίες του ISIS κυματίζουν στις κατεχόμενες από την Τουρκία πόλεις της Συρίας

28/10/20 | 0 | 0 | 287 εμφανίσεις

 

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές της βόρειας Συρίας που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή, όπως η πόλη Ρας αλ Άιν και Ταλ Αμπιάντ, οι οποίες ήταν εναντίον του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και οργανώθηκαν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες,  οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες του ‘Ισλαμικού κράτους’- ISIS και της Αλ Κάιντα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα στον ισλαμικό αραβικό κόσμο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολούθησε τις διαμαρτυρίες, «η (μουσουλμανική) Αδελφότητα του Ερντογάν προσπαθεί να διαταράξει την εκστρατεία για μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων που έχουν κηρύξει οι Σαουδάραβες, διοργανώνοντας αντιγαλλικές εκστρατείες και προωθώντας κλήσεις για μποϊκοτάζ των γαλλικών αγαθών και προϊόντων σε αραβικές- ισλαμικές χώρες, όπως σημειώνει η  Sky News Arabia.

Σύμφωνα με τεκμηριωμένα βίντεο και φωτογραφίες στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ρας αλ Άιν, τα πανό φέρουν σαφείς σημαίες και σύμβολα του ISIS, ενώ μαύρες σημαίες με συνθήματα της Αλ Κάιντα έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στη διαδήλωση που οργανώθηκε και προστατεύθηκε από τις τουρκικές αρχές κατοχής και τους πράκτορές τους μεταξύ των Σύρων μισθοφόρων.

Οι Παρατηρητές κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να κινηθεί για την απελευθέρωση αυτών των κατεχόμενων πόλεων, οι οποίες θεωρούνται περιοχές επώασης της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS, και είναι επίσης hotbeds και πλατφόρμες που απειλούν την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (2 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας