Σε χαμηλό 20 ετών βυθίζεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές μειώνουν τα στοιχήματα για αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεδομένου του αυξανόμενου κινδύνου ύφεσης στην περιοχή. Το ενιαίο νόμισμα χάνει έως και 1% με την ισοτιμία στο 1,0331 δολάριο, το πιο αδύναμο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2002.

© ShutterstockΣε χαμηλό 20 ετών βυθίζεται το ευρώ έναντι του δολαρίου 

Οι αγορές χρήματος περιορίζουν τα στοιχήματα για αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ σε λιγότερες από 140 μονάδες βάσης φέτος, μετά τη δημοσίευση του PMI δείκτη για την επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη. Πριν από τρεις εβδομάδες ανέμεναν αυξήσεις πάνω από 190 μονάδες βάσης, διευρύνοντας τη διαφορά των επιτοκίων με την Federal Reserve.

Φρέναρε κι άλλο η ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα στην οποία οι forward δείκτες υποδηλώνουν ότι η οικονομία της ηπείρου θα μπορούσε να κατηφορίσει αυτό το τρίμηνο, καθώς η κρίση κόστους ζωής κρατά τους καταναλωτές επιφυλακτικούς.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global, που θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών και τις 52,0 μονάδες τον Ιούνιο, από 54,8 τον Μάιο, μία ανάσα υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 51,9. Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα βρίσκεται πάνω από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη.

Euro2Day.gr