Σε τροχιά σύγκρουσης ΗΠΑ-Τουρκία: Ταξιδιωτική οδηγία από την Άγκυρα

12/1/18 | 0 | 0 | 452 εμφανίσεις

(Φωτ.: tccb.gov.tr)

Σε τροχιά σύγκρουσης οδηγούνται εκ νέου οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Άγκυρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να υποβιβάσει την Τουρκία στην κατηγορία 3 σε ό,τι αφορά τις συνθήκες ασφαλείας που επικρατούν στη χώρα. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται χώρες όπως το Σουδάν.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, η οποία μέσω του υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία.

Η Τουρκία προειδοποιεί τους πολίτες της ότι στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να συλληφθούν αυθαίρετα, και επικαλείται και τα αυξημένα περιστατικά τρομοκρατίας και βίας. Την ίδια ώρα, τους προτρέπει να αναθεωρήσουν ένα πιθανό ταξίδι στη χώρα και τους τονίζει ότι εάν αποφασίσουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Νέο σημείο τριβής των δύο χωρών, που θεωρείται ότι είχε σαν αποτέλεσμα και τις ταξιδιωτικές οδηγίες, θεωρείται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης με την τράπεζα Halkbank και το σπάσιμο του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν. Πριν από λίγο καιρό, ο τραπεζίτης του Ερντογάν, ο Mεχμέτ Χακάν Ατίλα, καταδικάστηκε στις ΗΠΑ καθώς θεωρείται ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/7/21 | (4 σχόλια)
    Η Τουρκία δεν έχει δώσει έμφαση, μόνο, στους εξοπλισμούς. Έχει εστιάσει και στην διπλωματία, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, στον χρηματισμό, στη δημιουργία λόμπυ αλλά και στον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Στο τελευταίο θα ήθελα να σταθώ, συγκρίνοντάς την με την Ελλάδα. Υπάρχουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο