Σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ καλούν Μουσουλμάνοι ακαδημαϊκοί

4/1/21 | 0 | 0 | 153 εμφανίσεις

Υπογραμμίζοντας πως η κατοχή είναι μια προσωρινή κατάσταση και ως εκ τούτου δεν επιτρέπει την αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας, οι ακαδημαϊκοί τονίζουν πως «αυτοί που αγοράζουν ή εμπορεύονται τα προϊόντα των κατοχικών δυνάμεων αναγνωρίζονται ως αμαρτωλοί που συνέπραξαν σε αυτό το έγκλημα».

Η Διεθνής Ένωση Μουσουλμάνων Ακαδημαϊκών κάλεσε χθες Κυριακή σε μαζικό μποϋκοτάζ του Ισραήλ μέχρι να αποσυρθεί από όλες τις περιοχές που βρίσκονται υπό ισραηλινή κατοχή.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook η Ένωση γράφει: «Καλούμε σε μποϋκοτάζ του Ισραηλινού κράτους, που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει το τέμενος Al-Aqsa, επιτίθεται στους αδελφούς και τις αδελφές μας στα Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία, και στην Παλαιστίνη και καταστρέφει τα εδάφη και τα σπίτια τους».

Σύμφωνα με την επίσημη αυτή ανακοίνωση, η αντίσταση στην κατοχή με νόμιμα  μέσα και η αποβολή των καταληψιών αποτελεί ηθική υποχρέωση σύμφωνα με το Ισλάμ, και αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Υπογραμμίζοντας πως η κατοχή είναι μια προσωρινή κατάσταση και ως εκ τούτου δεν επιτρέπει την αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας, η ανακοίνωση τονίζει πως «αυτοί που αγοράζουν ή εμπορεύονται τα προϊόντα των κατοχικών δυνάμεων αναγνωρίζονται ως αμαρτωλοί που συνέπραξαν σε αυτό το έγκλημα».

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (6 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας