Σε «Μικρή Ελλάδα» μετονομάστηκε συνοικία του Σίδνεϊ 

12/2/21 | 0 | 0 | 183 εμφανίσεις

 

της περιοχής Marrickville μεταξύ των οδών Livingstone Rd και Victoria Rd.

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα την Τρίτη με τον δήμο να έχει κινήσει διαδικασίες για την υποβολή αίτησης υποβολής της «Μικρής Ελλάδας» στην αρμόδια αρχή για γεωγραφικές ονομασίες της ΝΝΟ (Geographical Names Board).

Το όνομα «μικρή Ελλάδα» φέρεται να υπερίσχυσε στην ψηφοφορία προηγούμενης πρότασης για «μικρή Αθήνα».

Σε ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ πριν την ψηφοφορία, ο δήμαρχος Inner West, Darcy Byrne, επανέλαβε τον στόχο της συμβολικής κίνησης να «τιμήσει την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της ελληνικής κοινότητας στο Marrickville».

Φρόντισε δε να απευθύνει και ευχαριστήριο μήνυμα στην παροικία όταν η απόφαση επισημοποιήθηκε.

Η πρόθεσή του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία είχε γίνει γνωστή από τον Απρίλιο κατόπιν εισήγησης του δημοτικού συμβούλου Sam Iskandar.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις με την κοινότητα, επαληθεύοντας την αναγνώριση της περιοχής του Marrickville ως «πρωταρχικό πυρήνα της ελληνικής διασποράς στο Σύδνεϋ».

Πράγματι, δεκάδες ελληνικά καταστήματα στους δρόμους του προαστίου μαρτυρούν την εδραιωμένη παρουσία της ομογένειας κατόπιν του μεταπολεμικού μεταναστευτικού κύμματος από Ελλάδα και Κύπρο, που κορυφώθηκε τη δεκαετία του ’70.

«Ελπίζω ότι στα επόμενα 50 χρόνια τα εγγόνια μας θα συνεχίσουν να έρχονται στο Marrickville για να φάνε ελληνικό φαγητό, να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να μυούνται στην ελληνική κουλτούρα», ανέφερε ο κ. Byrne.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Inner West, η εορταστική εκδήλωση για τη μετονομασία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Marrickville στις 25 Μαρτίου, για να συμπίπτει με την επέτειο 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία οδήγησε στη μετονομασία του κεντρικού Petersham σε «μικρή Πορτογαλία» και του κεντρικού Leichhardt σε «μικρή Ιταλία», ενώ ο δήμος ξεκίνησε διαδικασίες και για τη μετονομασία της περιοχής Illawarra Road στο προάστιο Marrickville τιμώντας τη βιετναμέζικη κοινότητα.

File Photo: Άποψη της περίφημης Όπερας του Σίδνεϋ από την πλευρά του λιμανιού EPA, DAN HIMBRECHTS μέσω ΚΥΠΕ

Με πληροφορίες από sbs.com.au, Ζωή Θωμαΐδου
Σίδνεϊ, Αυστραλία

Σε «Μικρή Ελλάδα» μετονομάστηκε συνοικία του Σίδνεϊ [photo]

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας