Σε κατάσταση… πανικού ο Αλίεφ! Ποιός παράγων δείχνει, ότι δεν λύθηκε το ζήτημα του Καραμπάχ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν τρομοκρατείται από την αναθέρμανση της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, διότι στην πραγματικότητα αυτό το γεγονός έρχεται σε αντίθεση με τις συκοφαντίες του Αλίεφ ότι έλυσε το ζήτημα του Καραμπάχ. Ο Γκαρνίκ Νταβτιάν, ειδικός στα θέματα του Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε μια τέτοια άποψη σε μια συνομιλία με το Sputnik Αρμενία.

«Με την αναβίωση της διαδικασίας της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, ο Αλίεφ αμφισβητεί την πολιτική του νομιμοποίηση ενώπιον του δικού του λαού, επειδή η θεωρία ότι το ζήτημα του Καραμπάχ έχει λυθεί διαδόθηκε σε επίσημο και ανεπίσημο επίπεδο τόσο για το Αζερμπαϊτζάν όσο και για τον εξωτερικό κόσμο», είπε ο ειδικός.

Πριν από τον πόλεμο, το Αζερμπαϊτζάν δεν έχασε την ευκαιρία να υπονομεύσει τα θεμέλια της ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα, με την αιτιολογία ότι η δομή της ήταν παλιά και έπρεπε να ανανεωθεί με τη συμμετοχή της Τουρκίας. Ωστόσο, χάρη στην αρμενική διπλωματία, το Αζερμπαϊτζάν απορρίφθηκε και βρέθηκε σε αδιέξοδο.

Και μετά τη νίκη στον πόλεμο των 44 ημερών, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, υπό την επίδραση ευφορικών εντυπώσεων, το Αζερμπαϊτζάν πιστεύει ότι όλες οι χώρες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ πρέπει να λάβουν υπόψη και να υπακούσουν στις απαιτήσεις του Αλίεφ, πράγμα που συνεπάγεται την πλήρη καταστροφή της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με τον Νταβτιάν, το επίσημο Μπακού θέλει να δημιουργήσει μια πιο επιθυμητή νέα διάσταση με τη συμμετοχή της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας, βασιζόμενη στη δήλωση που υπογράφηκε στις 9 Νοεμβρίου, όπου απουσιάζουν οι δύο χώρες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα