Σεργκέι Σοϊγκού: Η Μόσχα έδειξε νέο βίντεο – Έπαθε έμφραγμα μετά από καβγά με τον Πούτιν, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Βλαντίμιρ Πούτιν, Σεργκέι Σόιγκου / Φωτογραφία: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
26/03/2022  12:55
Η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, για να αποδείξει ότι είναι εν ζωή και υγιής.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια έπειτα από δύο εβδομάδες, έπειτα από μια απουσία που είχε τροφοδοτήσει εικασίες που το Κρεμλίνο έσπευσε να απορρίψει.Το υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο που δείχνει τον Σοϊγκού να προεδρεύει μιας σύσκεψης για τον προϋπολογισμό των εξοπλισμών της Ρωσίας.

Τα πλάνα δεν φέρουν ημερομηνία, όμως σε αυτό ο υπουργός αναφέρεται σε μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών η οποία, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, 25 Μαρτίου.

 

Στο βίντεο ο Σοϊγκου διαβεβαιώνει πως οι παραγγελίες προμήθειας σε εξοπλισμούς γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα» λόγω των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε αντίδραση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο έχει κατηγορηθεί πάντως ότι πλαστογράφησε ένα βίντεο που δείχνει τον Σόιγκου σε βιντεοκλήση με τον Πούτιν στις 24 Μαρτίου, με την ευκαιρία μιας έκθεσης «για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στη διάρκεια μιας σύσκεψης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, απορρίπτοντας τα ερωτήματα που είχε προκαλέσει η παρατεταμένη δημόσια απουσία του Σοϊγκού εν μέσω πολέμου.

Σύμβουλος Ουκρανικής κυβέρνησης: Ο Σοϊγκού υπέστη έμφραγμα
Ωστόσο, ένας σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι ο Σοϊγκού, έπαθε καρδιακή προσβολή μετά από καβγά με τον Πούτιν, ο οποίος τον κατηγόρησε για την αποτυχία της Ρωσικής εισβολής να επιτύχει τους στόχους της.

Ο Anton Gerashchenko, ο οποίος εργάζεται στο ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, έγραψε στο Facebook ότι ο Σοϊγκού- ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τις 11 Μαρτίου – υπέστη το ιατρικό επεισόδιο μετά από μια αντιπαράθεση με τον Πούτιν.

 

Ο Gerashchenko δήλωσε συγκεκριμένα: «Η καρδιακή προσβολή του Σοϊγκού συνέβη μετά από μια σκληρή κατηγορία του Πούτιν για πλήρη αποτυχία της εισβολής στην Ουκρανία».
Η είδηση ήρθε καθώς το Κρεμλίνο δήλωσε χθες το βράδυ σε ενημέρωση, ότι η Μόσχα μπορεί να μειώσει την επίθεσή της στη γειτονική της χώρα, και αντ’ αυτού να επικεντρωθεί στην «απελευθέρωση» της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς – καθώς οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες λένε ότι η προέλαση της Ρωσίας έχει σταματήσει και έχει χάσει 20 μάχες με επτά στρατηγούς να έχουν σκοτωθεί.

Ο Σόιγκου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αιματηρή εισβολή στην Ουκρανία, εξαφανίστηκε από τις 11 Μαρτίου, τροφοδοτώντας τις εικασίες για το πού βρίσκεται.

Στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, μια εικόνα του Σόγικου εμφανίζεται μυστηριωδώς στην επάνω αριστερή γωνία μιας διαχωρισμένης οθόνης βίντεο που είχε στηθεί μπροστά από τον Πούτιν, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του.

Τις στιγμές πριν εμφανιστεί η εικόνα του Σόιγκου, η οθόνη του είναι μαύρη και η εικόνα κουνιέται για μερικά δευτερόλεπτα – παρά το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι αξιωματούχοι εμφανίζονται καθαρά στην οθόνη από την αρχή της κλήσης. Το κλιπ δεν περιείχε ήχο ούτε έδειχνε τον Σόιγκου να μιλάει.

 

Η δημοσιοποίηση του υλικού έρχεται εν μέσω αναφορών ότι η σχέση του Σόιγκου και του Πούτιν έχει γίνει τεταμένη μετά τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία που οδήγησε στο θάνατο περισσότερων από 15.000 Ρώσων στρατιωτών.

Εν τω μεταξύ, η μικρότερη κόρη του Σόιγκου, η Ξένια, 31 ετών, εθεάθη να ποζάρει με τα ουκρανικά χρώματα σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Το Κρεμλίνο έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε παλιό υλικό και φωτογραφίες του Σόιγκου στην τηλεόραση μετά την εξαφάνισή του από τη δημοσιότητα.

Οι φήμες για τον Σόιγκου, έρχονται μετά την αποκάλυψη ότι ο Πούτιν είχε ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών μεταξύ του στενού του κύκλου και γινόταν όλο και πιο επιφυλακτικός απέναντι στους στενούς συμμάχους του.

Ερωτηθείς σχετικά με το πού βρίσκεται ο Σόιγκου, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι είναι κατανοητό το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας αφιερώνει λιγότερο χρόνο σε εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

«Ο υπουργός Άμυνας έχει πολλά στο μυαλό του αυτή τη στιγμή. Μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Τώρα δεν είναι πραγματικά η κατάλληλη στιγμή για δραστηριότητες στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.


Το Κρεμλίνο είχε απορρίψει επίσης τις εκτιμήσεις για την υγεία του υπουργού. Ο Σεργκεί Σοϊγκού είναι ένα πρόσωπο με συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ο Πούτιν και αυτός εμφανίζονται συχνά μαζί σε εκδρομές στη σιβηριανή τάιγκα, στο τιμόνι 4Χ4, πίνοντας τσάι ή μαζεύοντας μανιτάρια.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα