Σερβικό δημοσίευμα αποκαλύπτει παιχνίδι του Ερντογάν στα Βαλκάνια

14/2/17 | 0 | 0 | 533 εμφανίσεις
  • (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Πληροφορίες για παιχνίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σκακιέρα των Βαλκανίων φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο σερβικός Τύπος, βασιζόμενος σε πληροφορίες από ειδικούς ασφάλειας που δηλώνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος μέσω του Αλβανού πρωθυπουργού αναζητά τρόπους να στείλει εξοπλιστική βοήθεια στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

Όπως γράφει η σερβική ιστοσελίδα vesti-online.com, ο Ταγίπ Ερντογάν θα είναι ο κύριος… χορηγός όπλων, τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης, ακόμα και αεροσκαφών.

«Θα εξοπλίσει την Πρίστινα, όπως έκανε και με τα Τίρανα» αναφέρει ο πρώην επικεφαλής του τμήματος Ασφαλείας της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Σερβίας, συνταγματάρχης Μίλαν Μιγιάλκοφσκι. Αυτό που εξηγεί είναι ότι στις στρατιωτικές ακαδημίες της Τουρκίας εκπαιδεύονται Αλβανοί πιλότοι, οπότε το επόμενο λογικό βήμα για την Άγκυρα είναι να προχωρήσει σε εξοπλισμούς. «Δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η πληροφορία, αφού ο Ερντογάν ως εκπρόσωπος του νέο-οθωμανισμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια», λέει.

Από τη δική του μεριά, ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Μπόζινταρ Σπάτσιτς προειδοποίησε ότι η Αλβανία θα αγοράσει διπλάσια τουρκικά όπλα, σε σχέση με αυτά που θα κατευθυνθούν στο Κοσσυφοπέδιο. «Η Τουρκία προς το παρόν δεν μπορεί να εξοπλίσει το Κοσσυφοπέδιο. Έτσι έχει στραφεί προς την Αλβανία, με τεθωρακισμένα και άρματα μάχης που σταδιακά θα προωθηθούν στο Κοσσυφοπέδιο», σημείωσε.

Πάντως ο εμπειρογνώμονας για την τρομοκρατία Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς υποστηρίζει ότι το ενδιαφέρον του Ταγίπ Ερντογάν στο Κοσσυφοπέδιο και τα δυτικά Βαλκάνια δεν θα σταματήσει εδώ.

«Η Τουρκία θα στείλει και ειδική βοήθεια στην Κροατία. Οι Τούρκοι μπορεί να τους δώσουν αεροσκάφη F-16 Falcon. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί οι Αλβανοί δεν λαμβάνουν όπλα για να τραβήξουν φωτογραφία με αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

pontos-news.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας