Σερβία: Συλλήψεις με τη συμμετοχή του FBI

25/7/20 | 0 | 0 | 197 εμφανίσεις

Φωτό από «dnes.dir.bg»

Ιούλιος 24, 2020. 20:14

Έντεκα πολίτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Αυστραλίας και των Φιλιππίνων συνελήφθησαν σήμερα σε αστυνομική επιχείρηση στη Σερβία σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), ανέφερε η σερβική τηλεόραση RTS.

Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι ότι συμμετείχαν στη δημιουργία τουλάχιστον 16 πλαστών διαδικτυακών πλατφορμών επενδύσεων, ως οργανωμένου εγκληματικού ομίλου κατά την περίοδο από το 2011 έως τώρα.

Ο όμιλος έχει βρει επενδυτές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, που έχουν επενδύσει σε πλαστές πλατφόρμες.

Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν ψευδή ταυτότητα και έπεισαν τους επενδυτές να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον διοργανωτή της ομάδας. Στη συνέχεια έκλεισαν την επενδυτική πλατφόρμα και άνοιγαν μια νέα.

Υπολογίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν κερδίσει πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας