Σεραφείμ Μηχιώτης: ΜQ9-Reaper ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ 110ΠΜ: ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

του Σεραφείμ Μηχιώτη

Αντιγράφω από το «Militaire” το πονηρό-εισαγγελικό ερώτημα: Οι Ρώσοι «έριξαν» ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper στη Μαύρη Θάλασσα. Το ερώτημα που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι ένα: από που είχε απογειωθεί το MQ-9 Reaper; Μας ενδιαφέρει, γιατί δεν αποκλείεται το Reaper που έριξαν οι Ρώσοι να είναι ένα από αυτά που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Λάρισας! Πρόσφατα τα είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Mετά την πυραυλική επίθεση σε υπόγειο στρατηγείο των ΗΠΑ στη Δυτική Ουκρανία, αυτό είναι το 2ο περιστατικό στο οποίο οι Ρωσικές ΕΔ στοχεύουν ειδικά τους Αμερικανούς…

Εν αγνοία προφανώς του σχεδίου πτήσης στην αποστολή του συγκεκριμένου μη επανδρωμένου Αμερικανικού αεροσκάφους, το «Militaire» αρκείται σε ένα αθώο ( ; ) ερώτημα, προφανώς γιά να υπαινιχθεί ότι το MQ-9 Reaper, εφ’ όσον απογειώθηκε από την 110ΠΜ της Λάρισας, όπως περιορίζεται να ερωτά, εάν μετείχε σε δυνάμει επιθετική αποστολή εναντίον της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, εν γνώσει της χώρας μας, που υποτίθεται καθίσταται και αυτή άμεσα εμπόλεμη σε επιχειρήσεις κατά του Πούτιν, υποκείμενη συνεπώς και στον κίνδυνο αντιποίνων της Μόσχας.

Πολύ «προχωρημένος» ο μιλιταίρε συλλογισμός του «Militaire», που δείχνει να αγνοεί, ή ενδεχομένως να γνωρίζει και σκοπίμως αποσιωπά, ότι, όπου παρέχονται τέτοιες ευκολίες, εν προκειμένω στις ΗΠΑ, όπως από τη Λάρισα γιά τα MQ-9 Reaper, η φιλοξενούσα χώρα, βάσει υφισταμένων ΜΟUs’,  δεν περιμένει από τη χώρα στην οποία παρέχει τις ευκολίες αναλυτικές πληροφορίες γιά τα πώς και πού και γιά ποιόν σκοπό επιχειρούν τα αδειοδοτούμενα μέσα, ή από τη Σούδα κ.ο.κ, δηλαδή αναλυτική, πλήρη και εις βάθος ενημέρωση.

Εκτός κι αν ανησυχούν, μήπως θα μπορούσε γιά τη Ρωσία να στοχεύσει τη…Λάρισα με βλήματα ταχύτητας δεκαπλάσιας του ήχου, όπως έκαναν στην Ουκρανία, το φοβούνται και θέλουν να μάς προστατεύσουν. Λιγότερη σοβαρότητα, ίσως, ακόμη κι αν το αντιπολιτευτικό μένος προέχει!»

‘Αλλωστε, όπως προκύπτει από την κοινή επιχειρησιακή γνώση τέτοιων θεμάτων, τέτοιες αποστολές μη επανδρωμένων αεροσκαφών σκοπό έχουν την συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση περιοχών και δεν προβλέπουν διόλου επιθετική δράση, που, σε τέτοια τελευταία περίπτωση, θα απαιτούσε άμεση και ταχεία απομάκρυνση από την περιοχή των επιχειρήσεων, από ένα μέσο που έχει ταυτότητα πλεύσης που δεν υπερβαίνει τα 150 μίλια.

Τουλάχιστον ας είναι πιό προσεκτικοί, όσοι ανησυχούν πριν από εμάς, γιά εμάς!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα