«Σεξιστική» η στρατιωτική παρέλαση γυναικών με ψηλοτάκουνα παπούτσια στην Ουκρανία

8/7/21 | 0 | 0 | 217 εμφανίσεις

Η πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας να καθιερώσουν στις γυναίκες στο στρατό να φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια αντί για αρβύλες σε στρατιωτική παρέλαση τον επόμενο μήνα, έχουν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις.

Η Ιρίνα Γκερασένκο, μέλος της αντιπολίτευσης στη Βερχόβνα Ράντα (κοινοβούλιο), δήλωσε ότι πρόκειται για σεξισμό και όχι για ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.Η Ουκρανία ετοιμάζεται να διοργανώσει στρατιωτική παρέλαση στις 24 Αυγούστου για να γιορτάσει την 30η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, η οποία επιτεύχθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

Το Υπουργείο Άμυνας λέει ότι τα παπούτσια είναι μέρος της στολής.

Πολλοί στην Ουκρανία εξεπλάγησαν αρνητικά για το σχέδιο, μάλιστα μια ομάδα βουλευτών κάλεσαν τον υπουργό Άμυνας Άντρει Ταράν να ζητήσει συγγνώμη.

«Η ιστορία μιας στρατιωτικής παρέλασης σε ψηλά τακούνια είναι πραγματική ντροπή», δήλωσε ο σχολιαστής Βιτάλι Μπορτνίκοφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν «μεσαιωνική» νοοτροπία.
Η βουλευτής Γκερασένκο είπε ότι αρχικά πίστευε ότι οι φωτογραφίες των γυναικών στρατιωτών που εκπαιδεύονταν με παντελόνι μάχης και μαύρες ψηλοτάκουνες μπότες ήταν φάρσα.

Τόνισε ότι ήταν θέμα διάκρισης λόγω φύλου και όχι ισότητας και αμφισβήτησε γιατί το υπουργείο πίστευε ότι τα τακούνια ήταν πιο σημαντικά από την πανοπλία σώματος που σχεδιάστηκε για γυναίκες.

Η Μαρία Μπερλίνσκα, βετεράνος του ουκρανικού στρατού, είπε ότι η παρέλαση πρέπει να δείχνει στρατιωτική ανδρεία, αλλά ότι η παρέλαση ήταν να προκαλέσει σεξιστικά αισθήματα.
Η Ολένα Κοντρατιούκ , αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, σημείωσε ότι περισσότερες από 13.500 γυναίκες έχουν πολεμήσει στην τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ της Ουκρανίας και των ρωσικών αυτονομιστών στην ανατολή.
Σύμφωνα με το BBC, περισσότερες από 31.000 γυναίκες υπηρετούν τώρα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, μεταξύ αυτών πάνω από 4.000 είναι αξιωματικοί.

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο