Σήμερα: Η «Σχεδία» κυκλοφορεί μαζί με την «Κ» σε Αττική και Θεσσαλονίκη

19/11/20 | 0 | 0 | 149 εμφανίσεις

simera-i-schedia-kykloforei-mazi-me-tin-k-se-attiki-kai-thessaloniki0

Σήμερα η «Καθημερινή» στηρίζει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», προσφέροντας όλα τα έσοδα από τις πανελλαδικές πωλήσεις της στο περιοδικό.

Οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες και τον μήνα Νοέμβριο, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δεν τους επιτρέπεται να βγουν στον δρόμο να διαθέσουν τη «Σχεδία», ώστε να εξασφαλίσουν, με αυτόν τον τρόπο, το μικρό εκείνο έσοδο που τους επιτρέπει να καλύψουν έστω κάποιες από τις πιο βασικές τους ανάγκες, αλλά και να διατηρήσουν αυτή τη σύνδεση με τον κοινωνικό ιστό, να μην είναι «αόρατοι».

Το περιοδικό θα είναι διαθέσιμο σήμερα μαζί με την «Καθημερινή», σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι της «Σχεδίας» χρειάζονται τη ζεστασιά μας. Στηρίξτε τους, αγοράζοντας το φύλλο της «Καθημερινής» την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για το περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ»:

Η «Σχεδία» είναι το ελληνικό περιοδικό δρόμου. Δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές της προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικά άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από τα 4,00 €, που είναι η τιμή διάθεσης του περιοδικού, τα 2,50 € πάνε στον ίδιο τον ωφελούμενο/πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν, με αξιοπρέπεια, ένα έστω ελάχιστο έσοδο, αλλά και ένα μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Η «Σχεδία» κυκλοφορεί κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα. Για περισσότερα: www.shedia.gr

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (2 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας