Την ίδια στιγμή στον αέρα βρέθηκαν και B-52 μαζί με F-35

Το αεροπλάνο, γνωστό ως «ιπτάμενο Πεντάγωνο» ή «αεροσκάφος της Αποκάλυψης», εντοπίστηκε να απογειώνεται από τις ΗΠΑ ως μέρος της αποστολής που μετέφερε τον Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη και να πετά πάνω από τη Βρετανία.

Αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών διέσχισαν τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Μερικά έχουν πετάξει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλα από βάσεις όπως η RAF Fairford στο Gloucestershire, η RAF Brize Norton στο Oxfordshire, η RAF Lakenheath στο Suffolk και η RAF Marham στο Norfolk.

Περιλαμβάνουν βομβαρδιστικά B52, μαχητικά αεροσκάφη F-35B και F-16, καθώς και ένα ειδικά προσαρμοσμένο πυρηνικό αεροπλάνο από την αεροπορική βάση Andrews στην Ουάσιγκτον έως το RAF Mildenhall στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Boeing 747 E4-B είναι εξοπλισμένο με πυρηνική και θερμική θωράκιση και έχει το παρατσούκλι και το αεροπλάνο Doomsday και Flying Pentagon.

Η Ουάσινγκτον έχει διατηρήσει έναν στόλο από τα αεροσκάφη αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών από τον Ψυχρό Πόλεμο, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως κινητές βάσεις εάν ένας πόλεμος εξελισσόταν σε πυρηνικό πόλεμο.

Τουλάχιστον ένα από τα τεράστια αεροσκάφη είναι έτοιμο να απογειωθεί 24 ώρες το 24ωρο.

Το αεροπλάνο, γνωστό ως «ιπτάμενο Πεντάγωνο», εντοπίστηκε να απογειώνεται από τις ΗΠΑ ως μέρος της αποστολής που μετέφερε τον Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο Μπάιντεν πέταξε με το Air Force One για να συμμετάσχει σε κρίσιμης σημασίας συναντήσεις κορυφής. Το αερομεταφερόμενο διοικητήριο είναι ένα «κινητό δωμάτιο πολέμου», αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από στρατηγικούς αναλυτές που, σε ένα χειρότερο σενάριο, θα βοηθούσαν τον Μπάιντεν να διευθύνει της επιχειρήσεις τις πρώτες ημέρες του πυρηνικού πολέμου.

Αφού απογειώθηκε από την Ουάσινγκτον ως μέρος της αποστολής, πέρασε πάνω από τον Ατλαντικό και τη Μάγχη, προτού κάνει κύκλους σε μια περιοχή βόρεια του Κέιμπριτζ, σύμφωνα με την εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων, Flight Radar 24.

Οι δυνατότητές του

Το αεροπλάνο, το οποίο δεν έχει σχεδόν κανένα παράθυρο, είναι εξοπλισμένο με ειδική θωράκιση για την προστασία των επιβατών και του πληρώματος του από τις θερμικές επιπτώσεις ενός πυρηνικού πολέμου.

Φιλοξενεί περισσότερα από 65 δορυφορικά πιάτα και κεραίες, επιτρέποντας του να επικοινωνεί με πλοία, υποβρύχια, αεροσκάφη και σταθερά τηλέφωνα οπουδήποτε στον κόσμο, σύμφωνα με το CNBC.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η USAF διαθέτει συνολικά τέσσερα Ε-4Β τα οποία πρόκειται να αποκτήσουν νέα ηλεκτρονικά και εξοπλισμό επικοινωνών ενώ θα αντικατασταθούν και οι καλωδιώσεις τους καθώς η αποστολή τους δεν σηκώνει αποτυχία.

Το «ιπτάμενο Πεντάγωνο» παρέχει την δυνατότητα στην αμερικανική ηγεσία να εμπλέξει assets της «Πυρηνικής Τριάδας» (στρατηγικά βομβαρδιστικά, υποβρύχια και διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους από υπόγεια σιλό) ακόμη και εάν οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί πρώτες πυρηνικό πλήγμα.

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/sikosan-to-aeroskafos-tis-apokalypsis-oi-amerikanoi-ptisi-pano-apo-tin-vretania/