Σάνα Μάριν: Τι απαντά για τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

REUTERS 

Τη θλίψη της για το γεγονός ότι ιδιωτικές της στιγμές είδαν το φως της δημοσιότητας, εξέφρασε η Φινλανδή πρωθυπουργός, Σάνα Μάριν, σε συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων.

Η κ. Μάριν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μία μέρα μετά τη διαρροή των βίντεο που τη δείχνουν να διασκεδάζει σε πάρτι με φίλους της, αλλά και να χορεύει σε ένα κλαμπ με έναν τραγουδιστή. Η ίδια είπε ότι είναι σε γνώση της πώς βιντεοσκοπείται διαρκώς, πρόσθεσε ωστόσο ότι εμπιστεύεται τους πολίτες που «κατανοούν την ανάγκη για ελεύθερο χρόνο και ιδιωτικότητα της πρωθυπουργού».

«Ελπίζω ότι το 2022 θα ήταν αποδεκτό για άτομα στη θέση του πρωθυπουργού να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους και να χορεύουν με τους φίλους τους. Δεν θέλω να χάσω την πίστη μου στους ανθρώπους. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ», τόνισε.

«Δεν έχω δοκιμάσει ναρκωτικά»

Σάνα Μάριν: Τι απαντά για τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας-1Η κ. Μαρίν θεωρεί τις κατηγορίες βαριές, σημειώνοντας ότι έκανε τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε περίπου μια εβδομάδα. Η ίδια επισήμανε ότι δεν είδε να γίνεται χρήση ναρκωτικών στο πάρτι που συμμετείχε.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει περάσει πολύς καιρός από το πάρτι, ώστε να είναι σαφές το αποτέλεσμα από το τεστ για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, απάντησε ότι δεν ξέρει, σημειώνοντας ότι έκανε τις εξετάσεις για να είναι σίγουρη και διαβεβαίωσε ότι δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ναρκωτικά.

Ερωτηθείσα αν θα ήταν ικανή να λάβει αποφάσεις το πρωί της Κυριακής, τόνισε ότι οι συναντήσεις της είχαν κανονιστεί εκ των προτέρων, για να συμπληρώσει ότι δεν θυμάται ούτε μια φορά που υπήρξε ξαφνική κατάσταση μέσα στη νύχτα και χρειάστηκε να μεταβεί στο πρωθυπουργικό γραφείο. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι πάντα διαθέσιμη.

Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσε να λειτουργήσει επαρκώς αν υπήρχε κατάσταση ανάγκης, η Μάριν επανέλαβε ότι οι συναντήσεις της γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και πως η απόδοσή της ήταν καλή. Πρόσθεσε ότι δεν είχε προγραμματισμένες συναντήσεις για το Σαββατοκύριακο, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε προκύψει ανάγκη, «θα είχα φύγει αμέσως για να αναλάβω τα καθήκοντα μου μέσα στη νύχτα».

Οι ερωτήσεις για το θέμα ήταν πολλές και η ίδια απάντησε πως «θα ήξερα εκ των προτέρων εάν υπήρχε κατάσταση κρίσης μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου», διαβεβαιώνοντας ότι η Φινλανδία έχει τόσο ικανό στρατό και συνοριοφύλακες που θα γνώριζαν αν θα συγκεντρώνονταν στρατιώτες ξένης δύναμης στα σύνορα της χώρας.

Ο Μάριν λέει ότι θα ήξερε εκ των προτέρων εάν υπήρχε κατάσταση κρίσης, όχι μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Ο Μάριν λέει ότι η Φινλανδία έχει τόσο ικανό στρατό και συνοριοφύλακες που θα γνώριζαν αν θα συγκεντρώνονταν εκπρόσωποι μιας ξένης δύναμης στα σύνορα της Φινλανδίας. Ο Μάριν λέει ότι θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, παρόλο που οι εκπρόσωποί του προσπαθούν να σταματήσουν την ευκαιρία.

Το νέο βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοσιότητα ήρθε και νέο βίντεο που παρουσιάζει την Σάνα Μάριν σε ένα νυχτερινό κέντρο, να χορεύει με έναν άνδρα, ο οποίος είναι ο τραγουδιστής Ολάβι Ουούσιβίρτα. Κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση, η Μάριν είπε ότι τίποτα το ακατάλληλο ή το απρεπές συνέβη με τον τραγουδιστή.

Η 36χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός, παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού, εθεάθη σε κλαμπ λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα της 7ης Αυγούστου. Το βίντεο αυτό έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με εικόνες από πάρτι σε σπίτι.

 

Η Μάριν επανέλαβε ότι περνούσε χρόνο με τους φίλους της, χωρίς να διαπράττει παράνομες πράξεις. «Η υπηρεσία ασφαλείας είναι μαζί μου παντού», είπε και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έχει το δικαίωμα να εκφράσει την ικανοποίηση ή τη δυσαρέσκειά του για τις πολιτικές μου».


«Λάθος η διαρροή ιδιωτικών βίντεο»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί πόζαρε σε φωτογραφία με ένα άτομο που έχει καταδικαστεί για έγκλημα, αρνήθηκε να σχολιάσει και πρόσθεσε ότι ζούμε σε κράτος δικαίου. «Δεν αξιολογεί τα εγκλήματα μεμονωμένων προσώπων η πρωθυπουργός», είπε.

Στη συνέχεια διατύπωσε την άποψη ότι «όλοι χρειάζονται μια διασκεδαστική και χαλαρή βραδινή έξοδο», για να αποκαλύψει ότι δεν διέθεσε σχεδόν καθόλου χρόνο στους φίλους της  από την άνοιξη. Σύμφωνα με τον ίδια, υπάρχουν ρεπορτάζ που δείχνουν μια πολύχρωμη εικόνα του ελεύθερου χρόνου της, ενώ η ίδια δουλεύει πολύ περισσότερο.

Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι είδους υλικού μπορεί να υπάρχει ακόμα στον κύκλο των φίλων της, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι σωστό να διανέμεται και να δημοσιεύεται ιδιωτικό υλικό. «Είναι ιδιωτικά βίντεο», υπογράμμισε εμφατικά.

Όταν ρωτήθηκε αν χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό όχημα για τη νυχτερινή της έξοδο, είπε ότι δεν το χρησιμοποιεί ποτέ στον ελεύθερο χρόνο της.

Κληθείσα να πει τι θα είχε κάνει διαφορετικά, εάν γνώριζε την εξέλιξη, είπε ότι θέλει να εμπιστεύεται τον κόσμο κι ότι «τα βίντεο που γυρίζονται σε ιδιωτικούς χώρους δεν καταλήγουν στα μέσα ενημέρωσης».

Σάνα Μάριν: Τι απαντά για τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας-2

 


«Έχω μεθύσει…»

Διαβεβαίωσε ότι οι φίλοι της δεν έχουν διαρρεύσει τα βίντεο και αρνήθηκε να μπει σε εικασίες για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη διαρροή των βίντεο.

Σύμφωνα με την ίδια, «πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάθε είδους απειλές».

Πρόσθεσε ότι η κατανάλωση αλκοόλ που έκανε είναι μέτρια. «Πέρα από τις πολλές ώρες δουλειάς, δεν πίνω σχεδόν καθόλου αλκοόλ. Σπάνια, όταν είμαι με τους φίλους μου, αλλά με μέτρο. Έχω μεθύσει, αλλά περπατούσα. Δεν είχα καν χανγκόβερ το πρωί».

Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι δεν την φίλησε κάποιος στο νυχτερινό κέντρο.


«Απλοί άνθρωποι με συνηθισμένες ζωές»

«Προσωπικά δεν πήρα ναρκωτικά, ούτε κατανάλωσα κάτι άλλο εκτός από αλκοόλ. Χόρεψα, τραγούδησα και γλέντησα, εντελώς νόμιμα πράγματα. Και ποτέ δεν βρέθηκαν σε κατάσταση όπου είδα ή γνώριζα ότι άλλοι έκαναν χρήση ναρκωτικών», δήλωσε χθες Πέμπτη η Μάριν.

«Θέλω να δείξω ότι υπάρχουν απλοί άνθρωποι με συνηθισμένες ζωές σε αυτές τις θέσεις εργασίας. Έχω οικογενειακή ζωή, έχω επαγγελματική ζωή και έχω ελεύθερο χρόνο για να περνάω με τους φίλους μου. Λίγο πολύ όπως και πολλοί άνθρωποι της ηλικίας μου», πρόσθεσε.

 

Σάνα Μάριν: Τι απαντά για τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας-2Καθημερινή
spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,751ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα