Σάλος στο Παρίσι: To Μusee d’ Orsay απαγόρευσε την είσοδο σε νεαρή γιατί φορούσε κοντό φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΤΟ MUSEE D’ ORSAY ZHTHΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ


Η 22χρονη Βρετανίδα φοιτήτρια Τζίνι / Φωτογραφία: Twitter
Για διακρίσεις και σεξισμό κατηγορείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στο Παρίσι, που απαγόρευσε την είσοδο σε μια νεαρή γυναίκα επειδή φορούσε ένα κοντό φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ!

Η 22χρονη Βρετανίδα φοιτήτρια Φιλολογίας, ονόματι Τζίνι, έμεινε άναυδη όταν στην είσοδο του Μusee d’ Orsay, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στη γαλλική πρωτεύουσα, και πριν προλάβει καν να βγάλει εισιτήριο, ένας υπάλληλος την πλησίασε και της ζήτησε να καλυφθεί προκειμένου να μπορέσει να μπει στο μουσείο. «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό», είπε η κοπέλα όταν αντιλήφθηκε τα βλέμματα του υπαλλήλου και άλλων συναδέλφων του καρφωμένα στο μπούστο της. «Ηρεμείστε, οι κανόνες είναι κανόνες», της είπαν. «Είχα την εντύπωση ότι όλοι κοιτούσαν τα στήθη μου. Δεν είμαι μόνον ένα κορμί. Τα δικά σας δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα έπρεπε να αποτελούν εμπόδιο στην πρόσβασή μου στην κουλτούρα και στη γνώση», ανέφερε η Τζίνι καταγγέλλοντας σεξουαλικές διακρίσεις εις βάρος της σε ανοικτή επιστολή της που έγινε viral.

Μετά το σάλο το μουσείο – όπου φιλοξενούνται μερικοί από τους διασημότερους ανά την υφήλιο πίνακες με γυμνό, όπως υπογραμμίζει ο Guardian- αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη τηλεφωνικώς από την 22χρονη, αλλά και με ανάρτηση στο Twitter. Κι όλα αυτά μετά το πρόσφατο κρούσμα πουριτανισμού σε παραλία της νότιας Γαλλίας, όπου αστυνομικοί ζήτησαν από τρεις γυμνόστηθες γυναίκες να καλυφθούν, προκαλώντας την επέμβαση εκ των υστέρων του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμαμέν, που υπερασπίστηκε το δικαίωμα των γυναικών να κάνουν τόπλες ηλιοθεραπεία.
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα