Σάλος με τον Μπάιντεν: Η γκάφα του Αμερικανού Προέδρου και το ξεσάλωμα των βρετανικών ΜΜΕ 

10/6/21 | 0 | 0 | 106 εμφανίσεις

Το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Βρετανία που θα γίνει η Σύνοδος της G7.

Κατά την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ ένα τζιτζίκι πήγε και κάθισε στον λαιμό του και η εικόνα αυτή έκανε τον γύρο του κόσμου.

Οι Βρετανοί δεν τον υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες αφού περιμένουν ότι ο Μπάιντεν θα προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να μην παραβιάσει την συμφωνία του Brexit για την Βόρεια Ιρλανδία κατά την συνάντησή τους στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7.

Η προστασία της εύθραυστης ειρήνης στην Βόρεια Ιρλανδία χωρίς να επιτραπεί στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχει ανοικτό σύνορο με την Ευρωπαϊκή Ενωση από την πίσω πόρτα μέσω των συνόρων ανάμεσα στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και της Βόρειας Ιρλανδίας, επαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν σπαζοκεφαλιά στις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία του Brexit.

Η γκάφα με το καλημέρα σας
Τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για γκάφα του Μπάιντεν ο οποίος μιλώντας στους αμερικανούς στρατιώτες που εδρεύουν στην βάση της RAF στο Σάφολκ αποκάλεσε την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία RFA.

Τα σχόλια των βρετανικών ταμπλόιντς ήταν διαίτερα καυστικά για τον Μπάιντεν αφού τονίζουν σε κάθε ευκαιρία την ηλικία του (είναι 78 ετών) και μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός πως ένας τόσο μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος μπορεί να έχει την διαύγεια να είναι επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου.

Θυμίζουν επίσης το περιστατικό όταν σκόνταψε στα σκαλιά του αεροπλάνου, ότι ξεχνάει ονόματα και ότι αποκαλεί την αντιπρόεδρό του «Πρόεδρο Καμαλα Χάρις».

https://europost.gr/salos-ton-mpainten-gkafa-amerikanoy-proedroy-to-xesaloma-ton-vretanikon/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο