Το παράδειγμα των εκλεγμένων Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης ως υποψήφιων πρακτόρων της Τουρκίας και μάλιστα σε θέματα μεταφοράς μεταναστών χρησιμοποίησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων.

Όπως γράφει η ιστοσελίσα stonisi.gr «σε συνέντευξη του χθες Τετάρτη το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό της Μυτιλήνης «Αίολο» ο κ. Αθανασίου χρησιμοποίησε το παράδειγμα της πιθανότητας «ενός μουσουλμάνου βουλευτή της βόρειας Ελλάδας» να δίνει πληροφορίες στην Τουρκία «από πού θα μπουν οι μετανάστες». Έσπευσε βέβαια να σημειώσει «δε λέω ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού», η χρησιμοποίηση όμως ενός παραδείγματος θρησκευτικού προσανατολισμού Έλληνα βουλευτή μέλους του Εθνικού Κοινοβουλίου ως στοιχείου που μπορεί να τον οδηγήσει σε εθνική προδοσία, κάθε άλλο παρά αποδεκτό μπορεί να είναι.

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής ο οποίος έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους, ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της βορείου Ελλάδος – δεν λέω ότι υπάρχει καμία αιχμή προς Θεού – αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια.» είπε ο κ. Αθανασίου».

https://www.militaire.gr/salos-apo-tis-diloseis-voyleyti-tis-nd-peri-parakoloythiseon-gia-moysoylmanoys-voyleytes/

«Τα μαζεύει» ο Αθανασίου

Ανασκευάζει τις δηλώσεις του, για παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής και τον πανελλαδικό σάλο

«Τα μαζεύει» ο ΑθανασίουΣτην ανασκευή των αρχικών του δηλώσεων αναγκάστηκε να προβεί νωρίς το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και β Αντιπροέδρος της βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα με τον κ. Αθανασίου.

Η νέα δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου έχει ως εξής:

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε καλέσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά, σημειώνει, θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων».

Παράλληλα την παραπομπή του Χαράλαμπου Αθανασίου στα πειθαρχικά όργανα της Βουλής είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ και το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης των δηλώσεων του κ.Αθανασίου.

https://www.stonisi.gr/post/44638/ta-mazeyei-o-athanasioy