Ρωσικό Ναυτικό: «Ξέρουμε πολύ καλά που βρίσκεται το υποβρύχιό μας – Το ΝΑΤΟ δεν θα καταφέρει να το εντοπίσει»

20/3/21 | 0 | 0 | 123 εμφανίσεις

Κορυφώνεται και άλλο η ένταση ΝΑΤΟ και Ρωσίας μετά τις ψυχροπολεμικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν  ο οποίος κατηγόρησε τον Πούτιν αποκαλώντας τον «δολοφόνο χωρίς ψυχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε επαφή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου τω  δύο μερών έχει παύση, ενώ η ένταση κτυπά «κόκκινο» και τις θάλασσες.

Όπως έγινε γνωστό από τον αρχηγό του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αντιναύαρχο  Igor Osipov  έξι υποβρύχια  Improved Kilo project 636.3 απέπλευσαν από τη βάση στο Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα και κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ αναζητά ένα ακόμη  υποβρύχιο το B-237 “Rostov-on-Don” το οποίο μπήκε στη Μεσόγειο στις 5 Μαρτίου προκειμένου να κατευθυνθεί προς την Συρία, με τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιούν αλλεπάλληλες προσπάθειες να το εντοπίσουν. Το υποβρύχιο χάθηκε για ακόμη μια φορά από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ όταν έπλεε ανοικτά του Λιβάνου. 

Σύμφωνα με το RIA Novosti το υποβρύχιο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το αρχηγείο του ρωσικού Ναυτικού και πλέει σε περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αλλά όππως δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας «το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να το βρει».

«Οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθούν εδώ και μια εβδομάδα να εντοπίσουν το υποβρύχιο Rostov-on-Don. Όλες οι απόπειρες έχουν αποτύχει. Το αρχηγείο όμως του Ναυτικού δεν έχει χάσει επαφή με το υποβρύχιο. Οπότε εάν αυτό ήταν σε περίοδο σύγκρουσης μονάδες επιφανείας του ΝΑΤΟ θα ήταν στο στόχαστρο του υποβρυχίου. Και αυτό τους ενοχλεί», ανέφερε η πηγή.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/971761_rosiko-naytiko-xeroyme-poly-kala-poy-vrisketai-ypovryhio-mas

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/5/21 | (3 σχόλια)
    Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας