Το χτύπημα έλαβε χώρα στη Βίννιτσα – Χτυπήθηκε κονβόι με όπλα που έστελναν οι δυτικοί

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση με πύραυλους cruise κοντά στην πόλη Βίννιτσα, η οποία βρίσκεται στην δυτική Ουκρανία και σχετικά κοντά στα σύνορα με την Μολδαβία. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την πυραυλική επίθεση χτυπήθηκε το κέντρο διοίκησης της ουκρανικής Αεροπορίας, αλλά και ένα κονβόι με όπλα τα οποία έστελναν οι δυτικοί στο καθεστώς του Κιέβου. 

Τις πληροφορίες τις επιβεβαιώνουν και οι Ουκρανοί, οι οποίοι κάνουν λόγο για έξι πυραύλους cruise, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο κέντρο διοίκησης της ουκρανικής Αεροπορίας.

Η Ρωσία έχει τονίσει εδώ και καιρό ότι τα όπλα που στέλνουν οι δυτικοί στην Ουκρανία είναι «νόμιμος στόχος».

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες το κονβόι που χτυπήθηκε μετέφερε όπλα που έστελνε η Πολωνία στο καθεστώς του Κιέβου, ενώ λίγη ώρα μετά το χτύπημα τα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε οπλισμό από Γερμανία που έφτασε στην Ουκρανία.

Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο για αεροπορική επιδρομή

Λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή.

«Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν προτρέψει τους κατοίκους να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

ΗΠΑ: «Θα απαντήσουμε στρατιωτικά εάν η Ρωσία βομβαρδίσει κομβόι με όπλα για την Ουκρανία»

«Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στρατιωτικά στην Ρωσία σε περίπτωση που ρωσικές δυνάμεις κτυπήσουν κομβόι με όπλα για την Ουκρανία που κινείται σε έδαφος του ΝΑΤΟ».

Αυτό ανέφερε ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζέικ Σάλιβαν, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν είναι πιθανό η Ρωσία να επιχειρήσει να βομβαρδίσει τα κομβόι που μεταφέρουν όπλα  στην Ουκρανία μέσω κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, δηλαδή ουσιαστικά της Πολωνίας. .

Ο ίδιος απάντησε: «Κάνουμε έναν πιθανό σχεδιασμό για την πιθανότητα η Ρωσία να επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ σε αυτό το πλαίσιο, ή οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο.

Και ο Πρόεδρος ήταν όσο ξεκάθαρος θα μπορούσε να είναι για την ετοιμότητά του να απαντήσει αποφασιστικά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ αν η Ρωσία επιτεθεί».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosikoi-pyrayloi-eksaerosan-to-kentro-dioikisis-tis-oukranikis-aeroporias-konvoi-me-opla-konta-sti-moldavia/