Ρωσική προειδοποίηση: Εξαερώνει κέντρο διοίκησης με πύραυλο Oniks την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν ΤΟΜΑ στο Κίεβο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ρωσική προειδοποίηση: Εξαερώνει κέντρο διοίκησης με πύραυλο Oniks την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν ΤΟΜΑ στο Κίεβο

Πλήγμα προειδοποίηση πραγματοποίησε η Ρωσία κατά ουκρανικού στόχου στον απόηχο των αμερικανικών προθέσεων για μεταφορά πλέον όχι μόνο ελαφρού οπλισμού στο Κίεβο αλλά και βαρέα άρματα μάχης (άραγε που είναι όλα αυτά που κατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις και χρειάζονται ενίσχυση και σε βαρύ υλικό;).

Έτσι σε βίντεο που αποδέσμευσε το ρωσικό ΥΠΑΜ φαίνεται εκτόξευση ενός πυραύλου Ρ-800 Oniks από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος έπληξε ουκρανικό κέντρο διοίκησης θέλοντας να δείξει ότι δεν μπορεί να κρυφτεί τίποτα από τα υλικά και μέσα που έχουν στην διάθεσή τους οι Ουκρανοί.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό πυροβολικό αναχαιτίζει κάθε κίνηση των ουκρανικών δυνάμεων στο Τσερνίκιβ

Ξηλώνονται ή προσπαθούν να φύγουν οι Ουκρανοί στρατηγοί
Ένας έφεδρος υποστράτηγος της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας SBU συνελήφθη καθώς αποπειράθηκε παράνομα να φύγει από την χώρα του την ώρα που αυτή πολεμά κατά της ρωσικής εισβολής, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.

Τον υποστράτηγο τον σταμάτησαν σε ένα συνοριακό πέρασμα προς την Ουγγαρία. Ο αξιωματικός παρουσίασε πλαστά έγγραφα που έδειχναν ότι δεν ήταν υπό επιστράτευση για στρατιωτική θητεία, δήλωσε το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας στο Κίεβο. Ο αξιωματικός δήλωσε τον στρατιωτικό του βαθμό ως ιδιώτη. Ο υποστράτηγος συνελήφθη, ανέφερε η αρχή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι καθαίρεσε από τους στρατιωτικούς τους βαθμούς δύο ταξίαρχους της SBU, χωρίς όμως να αιτιολογήσει την απόφασή του αυτή, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.

Η προσπάθεια των ΗΠΑ για αποστολή βαρέων οχημάτων στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με συμμάχους της για την μεταφορά στην Ουκρανία αρμάτων μάχης σοβιετικής κατασκευής για την ενίσχυση της στρατιωτικής άμυνας της χώρας στην περιοχή του Ντονμπάς, μετέδωσε χθες η εφημερίδα New York Times (και μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ), επικαλούμενη έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Οι μεταφορές των αρμάτων μάχης, που έχει ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα ξεκινήσουν σύντομα, δήλωσε στους NYT ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να πει πόσα άρματα μάχης θα σταλούν ή από ποιες χώρες αυτά θα προέλθουν. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Τα άρματα μάχης θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει πλήγματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικούς στόχους στην περιοχή Ντονμπάς της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που συνορεύει με τη Ρωσία, δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τους Times. Είναι η πρώτη φορά στον πόλεμο που οι Ηνωμένες Πολιτείες συνδράμουν στη μεταφορά αρμάτων μάχης, σημειώνουν οι NYT.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Που αναπαράγουν άρθρο της γερμανικής Die Welt, οι Γερμανοί έδωσαν στην Τσεχία το απαραίτητο πιστοποιητικό τελικού χρήστη, την άδεια δηλαδή, για τη μεταφορά 56 σοβιετικής κατασκευής Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (TOMA/IFV), τύπου PbV-501 ( έκδοση των γνωστών από τον ΕΣ ΤΟΜΑ BMP-1).

Switchblade, UAV Puma και πυραυλικά συστήματα στη νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ
Το Πεντάγωνο θα χορηγήσει έως και 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει τώρα περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την απρόκλητη και εκ προμελέτης εισβολή της Ρωσίας», είπε ο Τζον Κίρμπι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα κατευθυνόμενα με λέιζερ, drones «kamikaze» Switchblade, καθώς και ελαφρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Puma.

/www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosiki-proeidopoiisi-eksaeronei-kentro-dioikisis-me-pyraylo-oniks-tin-idia-stigmi-pou-oi-ipa-theloun-na-steiloun-toma-sto-kievo-vinteo/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα