Ρωσική πρεσβεία: Ζημιά στα ελληνικά συμφέροντα από την καταναγκαστική «ευρω-αλληλεγγύη»

11/4/21 | 1 | 0 | 195 εμφανίσεις

Αιχμές για την πρωτοβουλία της Ελλάδας να στηρίξει τη διαδικασία του Μινσκ σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα, αφήνει η Μόσχα.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα «είναι προφανές ότι η καταναγκαστική “ευρω-αλληλεγγύη” προκαλεί ζημιά στα πραγματικά συμφέροντα της Ελλάδας».

Στην ανάρτηση, η πρεσβεία της Μόσχας παραθέτει και τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, από τη συνάντηση του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρέσβη Σεργκέι Σουτένκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Η Ελλάδα στηρίζει τη διαδικασία του Μινσκ για την επίλυση του Ουκρανικού ζητήματος, σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ουκρανό πρέσβη Sergii Shutenko. Πρόσθεσε δε ότι τα διεθνή προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους λαούς των δύο χωρών, επισήμανε στον Ουκρανό πρέσβη ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χώρες της Ανατολικής Γειτονίας αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων. Υπενθύμισε, τέλος, ότι η χώρα μας, έχει πληρώσει μεγάλο οικονομικό τίμημα, συνεπεία των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στις εξαγωγές των προϊόντων της».

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Δεν πρόκειται για “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”, αλλά για τυφλή, δουλοπρεπή υπακοή στις Βρυξέλλες. Άλλως, δεν έχομε λόγο να είμαστε αλληλέγγυοι στην ΕΕ, όταν αυτή δεν είναι σ’ εμάς.

  Η χώρα κυβερνάται από ανίκανα ανθρωπάρια, που αδιαφορούν αν βλάπτουν τα συμφέροντα τής Ελλάδος, αρκεί να υπακούνε στις προσταγές των αφεντικών. Τα ίδια έκαμαν και το 2014 με τις κυρώσεις στην Ρωσία, που μάς έγραψε στον μαυροπίνακα, ζημιώνοντας την χώρα στον τουρισμό και την πώληση των οπωροκηπευτικών, τα οποία αγόραζε για κομμάτι ψωμί η Τουρκία και τα εξήγαγε ως τουρκικά στην Ρωσία.

  Η ρωσική πρεσβεία έχει απόλυτο δίκιο.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  12/5/21 | (3 σχόλια)
  Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας