«Δεν συνυπολογίζονται αυτά που καταστράφηκαν σε υπόστεγα στο έδαφος»

Από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας έχουν καταρρίψει πάνω από 90 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti.

«Από τις 24 Φεβρουαρίου, περίπου 90 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι δεν συνυπολογίζονται αυτά που καταστράφηκαν σε υπόστεγα στο έδαφος από πυραύλους κρουζ υψηλής ακρίβειας».

Η πηγή πρόσθεσε ότι «τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar είναι εύκολος στόχος για ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα όπως τα Tor-M2, Pantsir-S και Buk-M3 λόγω του σχετικά μεγάλου μεγέθους, της χαμηλής ταχύτητας και της εξαιρετικά χαμηλής ικανότητας ελιγμών τους».

Σημείωσε ότι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης και πλοήγησης ενός καναλιού και μπορούν να επιτεθούν μόνο σε έναν στόχο κάθε φορά.

Αυτό μειώνει επίσης κατακόρυφα την επιβίωσή τους, αφού «σε επαναλαμβανόμενες επισκέψεις παραστρατούν με 100% πιθανότητα», διευκρίνισε η στρατιωτική πηγή.

Σημειώνεται ότι η  Ουκρανία είχε συμφωνήσει να παραλάβει από την Τουρκία 30 Bayraktar-ΤΒ2 αλλά τουλάχιστον άλλα 100 έχει δώσει ακόμα η Τουρκία στηρίζοντας επί της ουσίας την Ουκρανία όσο… λίγοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη στιγμή του Bayraktar ήταν η βύθιση του ρωσικού καταδρομικού Moskva όταν κατάφερε και παραπλάνησε τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας παίζοντας το ρόλο του «δολώματος» ενώ η χειρότερη στιγμή του ήταν στην ουκρανική επιχείρηση ανακατάληψης στο Φιδονήσι όπου καταρρίφθηκε ανεξακρίβωτος αριθμός από αυτά, σίγουρα πάνω από 10 σε συνολικά 30 UAV που καταρρίφθηκαν.

Σε ότι αφορά το Αιγαίο πρέπει να πούμε πως από τα όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρριψη των τουρκικών UAV δεν υπάρχει κανένα!

Χρειάζεται αντιαεροπορική άμυνα στο Αιγαίο η οποία αυτή την στιγμή δεν υπάρχει.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/mosxa-exoume-katarripsei-90-tourkika-bayraktar-tb2%e2%89%a5/