Ρωσικές εικασίες για τη μετακίνηση των δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίο στο Αιγαίο

20/4/21 | 0 | 0 | 133 εμφανίσεις

Απρίλιος 19, 2021. 21:18. Ελλάδα.

Ρώσος σχολιαστής αναφέρεται στις κινήσεις των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο.

Τα αντιτορπιλικά Ντόναλντ Κουκ και Ρούσβελτ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ,τα οποία αναχώρησαν χθες το απόγευμα από τη ναυτική βάση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πέρασαν το Στενό του Καφηρέα (μεταξύ των ελληνικών νησιών της Εύβοιας και της Άνδρου ) σε διαστήματα μίας ώρας και έφτασαν στο κεντρικό τμήμα του Αιγαίου.

Λοιπόν τι ακολουθεί;

Για τις  επόμενες 10 ημέρες, η κίνηση αυτών των πλοίων του 6ου στόλου  προς στη Μαύρη Θάλασσα δεν έχει προγραμματιστεί. Επομένως, υπάρχουν δύο επιλογές.
Η πρώτη

Η αμερικανική διοίκηση, σε ρόλο πυροσβέστη, αποφάσισε εκ των προτέρων να μετακινήσει τα πλοία τους πιο κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, για παράδειγμα, στη Θάλασσα του Μαρμαρά. Όμως, μόνο εάν συμφωνηθεί με τις τουρκικές αρχές.

Η δεύτερη

Στο πλαίσιο της εξέλιξης της κατάστασης στα νότια και ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, οι σχεδιαστές των ναυτικών αρχηγείων, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία των ασκήσεων των κοινών ενόπλων δυνάμεων του στα τέλη της δεκαετίας του ’90 – αρχές της δεκαετίας του 2000, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχουν τα πλοία  “Cook” και Roosevelt  από τις περιοχές του βορείου Αιγαίου, οι οποίες είχαν επιλεχθεί εδώ και πολύ καιρό για την έναρξη πυραυλικών επιθέσεων με το πυραυλικό σύστημα Tomahok στη νοτιοδυτική πλευρά της ρωσικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Και αν θυμηθούμε τις πρόσφατες επισκέψεις των στρατηγικών βομβιστικών B-1B “Lancer” της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (7 και 12 Απριλίου) στο Αιγαίο, τότε φαίνεται η δεύτερη εξήγηση για την κατεύθυνση των καταστροφικών πυραύλων στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου πιο πιθανό για εμάς.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας