Ρωσία: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μόσχα στη μνήμη του Μπορίς Νεμτσόφ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Χιλιάδες Ρώσων διαδήλωσαν πραγματοποιώντας πορεία σήμερα στο κέντρο της Μόσχας, τιμώντας έτσι, τη μνήμη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπορίς Νεμτσόφ, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του. Ο Νεμτσόφ δολοφονήθηκε κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου, ενώ οι διαδηλωτές απαίτησαν τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τον θάνατό του.

Ο 55χρονος Νεμτσόφ, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός και σκληρός επικριτής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πυροβολήθηκε θανάσιμα κοντά στο Κρεμλίνο αργά το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου 2015, καθώς πήγαινε στο σπίτι του μαζί με τη φιλενάδα του κι ενώ είχε φύγει από εστιατόριο.

Οι αρχές που διερεύνησαν την υπόθεση έχουν απαγγείλει κατηγορίες κατά υπόπτων για τη δολοφονία του Νεμτσόφ από την Τσετσενία, αλλά οι δικηγόροι της κόρης του, υποστηρίζουν ότι η έρευνα έχει αποτύχει ν’ αποκαλύψει ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι υποστήριξε τη διεξαγωγή της έρευνας για τη δολοφονία του Νεμτσόφ.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ απαιτώντας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του Νεμτσόφ, όχι μόνο οι εκτελεστές του, αλλά κι αυτοί που τη διέταξαν», δήλωσε στο Reuters ο Ίλια Γιασίν, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης και ένας από τους διοργανωτές της πορείας.

kathimerini.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα