Ρωσία-ΜΜΕ: «Οι Τούρκοι δεν ήθελαν ρωσική βοήθεια στις εκτοξεύσεις των S-400 – Αμφίβολο εάν κατέρριψαν τους στόχους τους»

17/10/20 | 0 | 0 | 274 εμφανίσεις

«Νόμιζαν ότι είχαν μάθει το σύστημα»

Ισχυρό χτύπημα για  τους Τούρκους στρατιωτικούς αποτέλεσε, όπως τουλάχιστον αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ,  η αποτυχία του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς  S-400 να καταστρέψει τον ή τους επιδιωκόμενους στόχους, στην πολυδιαφημιζόμενη δοκιμή που έγινε σε στρατιωτική περιοχή της Σινώπης.

Δεν ήθελαν βοήθεια από Ρώσους

«Η πρώτη επιχειρησιακή  χρήση του πυραυλικού συστήματος άμυνας S-400 από την τουρκική Αεροπορία δεν στέφθηκε με επιτυχία λόγω της άρνησης της Άγκυρας να βοηθήσουν  Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί στην δοκιμή», γράφει ρωσικό δημοσίευμα και αναμεταδίδει το echedoros-a.gr.

Στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τους Τούρκους παρουσιάζονται οι εκτοξεύσεις των πυραύλων, ωστόσο όλα είναι μέχρι εκεί, δεν καταγράφηκε η στιγμή του χτυπήματος του στόχου, ούτε υπήρξε ο ήχος της έκρηξης της κεφαλής των πυραύλων, όπως ενημερώνουν οι ειδικοί.

Έριξαν στον “γάμο του Καραγκιόζη”;

« Η Άγκυρα, δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά ούτε με τις εκτοξεύσεις αλλά ούτε και με τα αποτελέσματά τους που πραγματοποιήθηκαν, ωστόσο, το πιο εκπληκτικό, είναι ότι οι στόχοι για το S-400 ήταν drones, αλλά παρόλο που υπήρχε απόλυτη απουσία σύννεφων, δεν παρατηρήθηκαν τέτοιοι στόχοι στον ουρανό», γράφει το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει ο εμπειρογνώμονας «το S-400 μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σε πυραύλους ή μαχητικά αεροσκάφη, αλλά όχι σε μικρά drone.

Δεν καταγράφηκαν εκρήξεις

Η απουσία ίχνους πτήσης στόχου, η απουσία έκρηξης της κεφαλής πυραύλων και η ευθεία της πορείας πτήσης ενός πυραύλου μάχης είναι ανησυχητικά στοιχεία» επισημαίνουν.

Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι χτυπήθηκαν συνολικά τρεις στόχοι, αλλά τα πολυάριθμα καρέ βίντεο, μπορεί να δει κανείς μόνο τη μία εκτόξευση , η οποία εγείρει επίσης πολλά ερωτήματα.

Να σημειωθεί -και ίσως αυτό είναι το πιο περίεργο-  ότι εκτός από τουρκικά δημοσιεύματα, δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για τις εκτοξεύσεις και τα αποτελέσματα αυτών.

Η μόνη μέχρι στιγμής ανακοίνωση προέρχεται από κάποιον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος AKP της Σινώπης ο οποίος ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν τρεις πύραυλοι.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/925619_rosia-mme-mystirio-me-tis-ektoxeyseis-ton-s-400-stin-toyrkia-amfivolo

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/1/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας