Ρωσία: Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή της Κίνας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα γυμνάσια, με την επωνυμία Vostok 2022, πραγματοποιούνται έως τις 7 Σεπτεμβρίου στη ρωσική Άπω Ανατολή

Η Ρωσία ξεκίνησε σήμερα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή αρκετών συμμαχικών χωρών, μεταξύ των οποίων η Κίνα, ένδειξη μιας αυξανόμενης επαναπροσέγγισης ανάμεσα στη Μόσχα και το Πεκίνο εν μέσω εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα γυμνάσια, με την επωνυμία Vostok 2022, πραγματοποιούνται έως τις 7 Σεπτεμβρίου στη ρωσική Άπω Ανατολή και ενώ η Μόσχα έχει εξαπολύσει από τον Φεβρουάριο μαζική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Ρωσία: Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή της Κίνας (εικόνες – βίντεο)-1

Η Κίνα, από την πλευρά της, διέρχεται μια διπλωματική κρίση με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την επίσκεψη στην Ταϊβάν τον περασμένο μήνα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Τα γυμνάσια Vostok 2022 ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με ελιγμούς μαχητικών αεροπλάνων, μετακινήσεις μονάδων αντιαεροπορικής μάχης και προσομοιώσεις αποναρκοθέτησης στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 

«Τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πρέπει να εκπαιδευθούν στην αναχαίτιση αεροπορικών στόχων (…) και να διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα σε χερσαίους στόχους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

Ρωσία: Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή της Κίνας (εικόνες – βίντεο)-2

Δημοσιοποίησε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν κυρίως στρατιωτικά αεροπλάνα να απογειώνονται και να πετούν σε σχηματισμό, καθώς και αντιαεροπορικά οχήματα Pantsir-S1 ενώ εκτελούν στρατιωτικούς ελιγμούς.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, τουλάχιστον 50.000 στρατιώτες, περισσότερα από 5.000 κομμάτια οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού, εκ των οποίων 140 αεροσκάφη και 60 πολεμικά σκάφη και σκάφη υποστήριξης θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια.

Στρατιώτες από αρκετές γειτονικές ή συμμαχικές προς τη Ρωσία χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Συρία, η Ινδία αλλά κυρίως η Κίνα, συμμετέχουν σε αυτά.

Ρωσία: Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή της Κίνας (εικόνες – βίντεο)-3

Η Ουάσιγκτον εκφράζει συχνά ανησυχίες για την επαναπροσέγγιση ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία, που διατηρούν στενές σχέσεις στον αμυντικό τομέα, εκτιμώντας ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια.

Επιβεβαιώνοντας στα μέσα Αυγούστου τη συμμετοχή της στα γυμνάσια, η Κίνα είχε πει πως η παρουσία της δεν έχει «καμία σχέση με την τρέχουσα κατάσταση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα