Ρωσία: «Θετική η εξέλιξη με την Αγία Σοφία γιατί οι τουρίστες δεν θα πληρώνουν εισιτήριο»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Αγία Σοφία είναι θέμα κυριαρχίας της Τουρκίας, επανέλαβε για άλλη μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan μιλώντας την Παρασκευή σε δημοσιογράφους.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι δεν βλέπει διεθνείς αντιδράσεις σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως οι πρώτες προσευχές θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουλίου για 1.000-1.500 προσκυνητές ταυτόχρονα.

Ρωσία: Εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας η Αγία Σοφία

Η επίσημη θέση της Ρωσίας σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας είναι ότι είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας, αλλά η Μόσχα πιστεύει ότι η απόφαση θα ωφελήσει τους τουρίστες, δήλωσε την εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την Παρασκευή Dmitry Peskov.

Σε συνέντευξή του ο Dmitry Peskov είπε ότι οι άνθρωποι θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται τον ιστορικό χώρο δωρεάν, σε αντίθεση με την αγορά «αρκετά ακριβών εισιτηρίων» όταν ήταν μουσείο.

«[Οι] Τούρκοι συνεργάτες μας, εξήγησαν ότι όλα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και ότι όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν την Αγία Σοφία. Επιπλέον, θα σας πω, υπήρχαν αρκετά ακριβά εισιτήρια για την Αγία Σοφία.

Και τώρα δεν θα υπάρχουν εισιτήρια, η είσοδος θα είναι δωρεάν. Από αυτή την άποψη, οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν» πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση σέβεται τη θέση του Πατριάρχη της Μόσχας και όλης της Ρωσίας επί του θέματος, η οποία διαφέρει από τη θέση του κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι δεν αναμένει ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας θα επηρεάσει τους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ενώ εξήρε τη σχέση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Τούρκου ομολόγου του Recep Tayyip Erdogan, λέγοντας ότι οι δύο ηγέτες μοιράζονται ένα παρόμοιο στυλ εργασίας.

«Συναντιούνται, και οι δύο είναι υπεύθυνοι των λόγων τους, και οι δύο έχουν τον έλεγχο της κατάστασης, και οι δύο είναι σε θέση να λάβουν υπεύθυνες και γρήγορες αποφάσεις, τις οποίες υλοποιούν», δήλωσε ο Peskov.

Όπως εξήγησε μια τέτοια προσέγγιση ήταν το κλειδί για την εξεύρεση λύσεων σε δύσκολα προβλήματα, «όπως ήταν στα ζητήματα της Συρίας και σε άλλες καταστάσεις» κατέληξε ο Peskov.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα