Ρωσία: Έρευνα για τον θάνατο της κόρης του Αλεξάντρ Ντούγκιν – Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν, το οποίο αντιμετωπίζει ως ανθρωποκτονία

Έρευνα για τον θάνατο της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του στενού συμμάχου του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν, από έκρηξη στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε κοντά στη Μόσχα, ξεκίνησαν οι ρωσικές αρχές.

Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν, το οποίο αντιμετωπίζει ως ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης η Ντάρια Ντούγκινα έχασε τη ζωή της όταν σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε κοντά στη Μόσχα, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της.

Θεωρείται ότι ο πατέρας της, ο Ρώσος υπερεθνικιστής φιλόσοφος Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός ως «ο εγκέφαλος του Πούτιν», μπορεί να ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, πατέρας και κόρη επρόκειτο να επιστρέψουν από εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου με το ίδιο αυτοκίνητο, ωστόσο ο Ντούγκιν αποφασίσε να ταξιδέψει χωριστά την τελευταία στιγμή.

 

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Telegram -η γνησιότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το BBC- φαίνεται να δείχνουν τον Ντούγκιν να παρακολουθεί σοκαρισμένος καθώς οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών προσεγγίζουν ένα φλεγόμενο όχημα.

Το Κίεβο αρνείται κάθε ανάμειξη

Το Κίεβο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μικαΐλο Ποντολιάκ, ανέφερε ότι «η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό, γιατί δεν είμαστε εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία, ούτε τρομοκρατικό».

Ποιος είναι ο Αλεξάντρ Ντούγκιν

Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία των ρωσόφωνων περιοχών. Η 30χρονη Ντάρια Ντούγκινα, δημοσιογράφος, είχε επίσης ταχθεί υπέρ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τον Μάιο χαρακτήρισε σε συνέντευξή της τον πόλεμο «σύγκρουση πολιτισμών» και δήλωσε περήφανη που τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της είναι στόχος κυρώσεων από τη Δύση.

Νωρίτερα φέτος οι αμερικανικές και οι βρετανικές αρχές επέβαλαν κυρώσεις στη Ντάρια Ντούγκινα για τη διασπορά «παραπληροφόρησης» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ντούγκιν είναι στόχος κυρώσεων των ΗΠΑ ήδη από το 2015 για τη φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από BBC, REUTERS, NYT

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα