Ρούμεν Ράντεφ: Δεν δεχόμαστε πιέσεις για τα Σκόπια…

25/6/21 | 0 | 0 | 166 εμφανίσεις

Ιούνιος 24, 2021. Ελλάδα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καμφθούμε από  πολιτικές πιέσεις και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

«Δεν μπορούμε να πούμε « ναι» έως ότου έχουμε δει βιώσιμους μηχανισμούς για την εξάλειψη της παραμορφωμένης ιστορίας και τη σκόπιμη στάση απέναντι στη Βουλγαρία, προτού πειστούμε ότι ο γείτονάς μας (τα Σκόπια)  δεν θα οικοδομήσει την ταυτότητά του με την κλοπή της βουλγαρικής ιστορίας».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος  Ρούμεν Ράντεφ  στις Βρυξέλλες σε δημοσιογράφους ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου . Ο λόγος για τις δηλώσεις του είναι το βουλγαρικό βέτο στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως σημειώνει η News.bg.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι καιρός για όλους να καταλάβουν ότι η επιτάχυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής για την πλησιέστερη χώρα μας εξαρτάται μόνο από τη δέσμευση και τα αποτελέσματα του διαλόγου με τη Βουλγαρία».

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (0 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο